MORE

Phonotic Hex 2.0, un cooler electric de CPU

Probabil veti spune „Dar nu este fiecare cooler de CPU electric? Doar ventilatorul nu este alimentat de bunavointa.”, si ati avea dreptate, dar Photonic Hex 2.0 merge pe alta idee.

Acest cooler este compus din doua elemente destul de comunte, gasite in fiecare alta solutie similara de racire. Are un radiator cu tevi de racire si un ventilator central de 92mm care evacueaza caldura. Nu este foarte inalt, nu este foarte mare, poate incapea intr-un sistem Mini-ITX, dar poate sa bata un sistem de racire lichida de 240mm.

Modul prin care acest cooler poate face asta este, in mod surprinzator, destul de rar aplicat pentru racirea PC-urilor. Hex 2.0 foloseste efectul Peltier, prin care un curent electric este utilizat la facilitarea transmisiei caldurii dintr-o zona a elementului de racire la alta. Acest curent electric nu este luat prin conectorul de ventilator, ci de la o mufa de 6 pini folosita in mod normal la alimentarea placii video. De aici va trage chiar si 35W. Phonotic Hex 2.0 mai vine si cu un conector de USB, care permite monitorizarea sa si controlul vitezei ventilatorului.

In modul de functionare standard, acest cooler poate sa bata ceva ca un Silverstone Tundra TD03, un sistem de racire pe lichid de 120mm. Iar in modul insane, la care face ceva zgomot, va invinge un Corsair H100i GTX, pus in quite mode.

Pretul pentru aceasta grozavie este de 150 de dolari.

[PC Per]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button