GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Phoenix Point mai întârzie

Unii dintre voi, fără îndoială, ardeați de nerăbdare să sosească ziua de 3 septembrie, pentru a putea butona varianta de lansare a lui Phoenix Point. Dacă nu sunteți unul din acei oameni, atunci țin să vă aduc aminte că este vorba de acel joc de tactică pe ture și strategie globală, la care încercați să salvați omenirea de o invazie extraterestră/din adâncuri.

În alte cuvinte, este X-Com făcut de creatorul seriei X-Com, nu de cei care i-au luat cratima. Jocul nu va mai fi lansat în ziua de 3 septembrie, ci abia în luna decembrie. Așa că măcar îl veți putea butona în vacanța de sărbători. Motivul amânării este că vor ca varianta de lansarea a jocului să fie mai bună decât ce puteau oferi în această toamnă. Dar cei care tot vor să îl butoneze în septembrie vor avea acces la variantele de testare, dedicate celor care au sprijinit dezvoltarea jocului.

Timpul suplimentar pentru dezvoltarea jocului va fi cu siguranță benefic, mai ales pentru că este vorba de un proiect cu foarte multe așteptări în spatele său. Vorbim aici de revenirea lui Julian Gollop la genul de jocuri pe care l-a definit cu aproape 30 de ani în urmă. De la Rebelstar Raiders la Laser Squad și culminând cu UFO: Enemy Uknown/X-Com: UFO Defense, nu doar că a reușit să pună bazele genului, dar a creat unul dintre cele mai bune exemplare ale sale. Un standard ce dăinuie cu foarte puțină contestație pe parcursul a trei decenii. Iar acum, Gollop revine, cu o nouă interpretare a genului, o nouă direcție, noi idei și o nouă vigoare ce va încerca să aducă genul în următorul secol.

În acest context, imaginați-vă doar cât de ridicol ar fi ca cineva să fie supărat pentru o amânare de câteva luni de zile, sau pentru că jocul nu va putea fi cumpărat de la Lidl.

[Game Informer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button