PC&Consoles

Phoenix Point, jocul creatorului lui X-Com, intră în faza de finanțare publică

Julian Gollop, omul care cu ani și ani în urmă ne-a adus seria X-Com, revine cu o propunere pentru un nu joc de lupte tactice pe ture, numit Phoenix Point.

Jocul se află în acest moment pe Fig pentru finanțare publică, și promite să ofere o experiență destul de diferită față de iterația curentă a seriei XCOM, combinând incursiunile clasice pe ture în teritoriu ostil cu inamici gigantici și o componentă de diplomație.

Ideea de bază rămâne aceeași, cea că ești la comanda unei forțe care încearcă să împiedice cucerirea Pământului, trimițând echipe în zone de conflict prin intermediul clasicului Geoscape, de unde vei cerceta tehnologii noi și vei clădi o armată capabilă să înfrunte necunoscutul.

Pe lângă amenințarea persistentă ce vine din adâncuri și amenință acum pământul, jucătorii vor trebui să se confrunte și cu diversele facțiuni umane rămase pe planetă, după ce o molimă a exterminat cea mai mare parte a populației și a transformat oceanele într-o bază permanentă a unui invadator incomprehensibil.

Pheonix Point combină astfel mai multe din ideile vechi ale lui Gollop, care s-au manifestate în jocurile făcute după primul X-Com, dar poate de această dată cu ceva mai mult succes. O altă caracteristică hazlie este că inamicii sunt construiți în așa fel încât să poată evolua pentru a se adapta la tacticile jucătorului, căpătând caracteristici noi, puteri și echipament care să invalideze folosirea acelorași tactici la nesfârșit.

John Broomhall, compozitorul muzicii din primul X-Com revine pentru a realiza coloana sonoră a lui Phoenix Point, așa că vor fi destule lucruri pentru nostalgici.

Jocul are nevoie de doar 500 de mii de dolari pentru finanțare, din care a strâns deja aproape 300 de mii. De ce doar atât de puțin, când unele jocuri ceri milioane? Fiindcă Gollop s-a mutat de ceva timp în Bulgaria, iar costurile din colțișorul nostru din lume nu sunt chiar atât de mari.

Phoenix Point va fi lansat anul viitor.
[Fig]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button