MORE

Philips vrea să folosească Ambilight împotriva pirateriei

Măsurile de anti-piraterie nu par să fi avut prea mult succes în lumea cinematografului. Nu doar pentru că adesea tot apar leak-uri pe internet direct de la studiouri, dar și pentru că devin din ce în ce mai accesibile camerele de rezoluție înaltă, capabile să înregistreze ecranul, indiferent cât de întunecată face Warner imaginea peliculelor sale pentru a îngreuna filmarea.

Cu toate acestea, profiturile continuă să crească spre noi recorduri… cumva. O soluție pentru problema pirateriei pare să fi fost descoperită de Philips, și vine ca un soi de evoluție a tehnologiei Ambilight. În mod normal, această funcție incorporată în televizoare va emite lumină pe zidul din spatele ecranului pentru a reda un efect de umplere a încăperii cu scena filmului. Dar ar mai putea avea o aplicație.

Philips a brevetat o tehnologie destinată cinematografelor ce ar fi capabilă să împiedice filmarea coerentă a ecranului. Prin folosirea unor emițătoare de lumină similare cu Ambilight, ce vor funcționa la o frecvență anume, se poate genera un efect prin care oricine încearcă să înregistreze ecranul va observa foarte multe dungi pe video, făcând rezultatul final de neînțeles.

Cu puțin noroc, această tehnologie va avea efectul scontat, și nu va duce la orbirea publicului sau la declanșarea unor probleme pentru oamenii care suferă de condiții medicale ce pot fi agravate de lumini intermitente. Deși, dacă luminile ar fi în infra-roșu, n-ar fi o problemă mare.

[Torrentfreak]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button