TECH

Philips Lighting – lumina cu mult IQ

Philips Lighting promoveaza iluminatul cu LED ca o soluţie eficientă din punct de vedere energetic pentru toate tipurile de aplicaţii.

Iluminatul stradal reprezintă 19% din consumul total de energie la nivel global, iar trecerea la LED reduce acest consum cu cel putin 8%. De altfel, Anul Luminii inseamna tehnologii inovatoare de iluminat, pentru a asigura un consum redus de energie şi pentru a oferi siguranţă”, asa cum afirma Bogdan Balaci, directorul general Philips Lighting.

Sistemele de iluminat public de la Philips pot genera economii de energie semnificative, cu până la 70% faţă de iluminatul convenţional şi pot reduce costurile de mentenanţă cu aproximativ 20%.

Tehnologia Philips de control al luminii pentru clădirile de birouri este cu până la 80% mai eficientă decât sistemele convenţionale de iluminat.

În spaţiile de retail, Philips Green Store permite economii de energie de până la 35% prin utilizarea sistemelor conectate, la care se adaugă economii de aproximativ 40% datorită utilizării iluminatului cu LED.

Sistemele Philips de iluminat inteligent pentru spaţiile industriale permite creşterea eficienţei energetice cu până la 75%, reduce costurile de operare cu până la 6%, iar cercetările au arătat că sporirea nivelului de iluminare în astfel de medii poate reduce accidentele de muncă cu până la 52%.

Pentru iluminat ambiental, Philips a lansat în 2012 Hue – Personal wireless lighting, un kit de becuri LED RGB si un bridge wireless care permite controlul acestora wireless,  prin intermediul aplicaţiilor disponibile pentru platformele Android şi iOS.

infographic_ph_e;ements

 

 

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button