TECHHiFi-TVRSS PaginaDeMedia

Philips lansează noua gamă de televizoare OLED XXL și MiniLED puternice

Pentru Philips, anul 2021 este anul televizoarelor mari. Foarte mari. Cu ecrane imense. Alături de acestea își face loc și procesorul P5 AI îmbunătățit, cât și HDMI 2.5.

Vorbim aici despre o serie OLED, MiniLED și DLED, fiecare venind cu propriile avantaje și performanțe.

Philips OLED 806/856 –  48”, 55” și 65” (806) – Dimensiunile ecranului de 55” și 65” (856)

Televizoarele  OLED Philips 800 vor primi îmbunătățiri suplimentare în 2021, inclusiv a 5-a generație cu AI a procesorului P5.

Procesorul adaugă un nou mod de detectare a filmului la cele cinci categorii existente și beneficiază de un senzor de lumină pentru a se asigura că nivelul contrastului pentru conținutul SD sau HDR este întotdeauna optimizat la nivelurile de lumină ambientală.

Alături de compatibilitatea HLG, HDR10 și HDR10+, modelul 806/856 suportă și HDR10+ Adaptive, care combină metadatele dinamice HDR10+ cu informațiile de lumină ambientală în timp real, pentru a permite optimizarea automată a nivelurilor de luminozitate în mediul de vizualizare, pe bază de scenă.

OLED 806/856, modelul 2021, beneficiază de o versiune a tehnologiei Philips anti-burn-in concepută pentru a proteja în mod specific ecranele OLED. Soluția anti-burn-in utilizează o funcție avansată de recunoaștere a logo-ului pentru a detecta cu precizie conținutul static și a reduce treptat intensitatea luminii sale locale pentru a evita arderea – și fără a compromite alte zone ale ecranului.

Philips OLED

Philips OLED806 și OLED856 împărtășesc același design subțire, fără ramă, cu cadru metalic exterior, care vine cu Ambilight pe patru laturi.

OLED806 are picioare metalice cu finisaj dublu ton, în timp ce OLED856 are un suport la unghi îngust din metal, cu o nuanță de crom închis. 

HDMI 2.1 include e-Arc, VRR pentru 4K de la 40Hz la 120Hz la o lățime de bandă de 48Gbps (444, 12 biți) FreeSync Premium Pro și modul Auto Game sunt adăugate la modul Auto-Latency Low găsit pe televizoarele din 2020

Noile televizoare Philips OLED dispun de un sistem de sunet 2.1 de 50W, subwoofer montat în spate cu tehnologie brevetată cu trei inele și patru difuzoare pasive.

Televizoarele oferă conectivitate wireless DTS Play-Fi pentru un sunet multi-room. Funcțiile inteligente sunt gestionate de cel mai recent sistem de operare Android 10 TV, care oferă o nouă interfață intuitivă și Google Asistent încorporat – prin push to talk pe telecomandă – plus compatibilitatea cu Alexa. Ambele televizoare au o telecomandă premium cu taste subțiri si retroiluminate, într-un finisaj metalizat. 

 9636 Premium MiniLED – 65 ”și 75”

Gama 9636 combină o iluminare de fundal locală cu sistemul Philips Micro Dimming Premium având o putere de iluminare de pana la 2000 de niți.

Reproducerea culorilor este oferită de  panoul VA, cu un unghi larg de vizualizare și o gamă de culori de 95% DCI-P3.

Seria Philips 9636 folosește noua generație P5 AI completă cu detectarea filmului și integrarea senzorului de lumină inteligent și pentru a oferi cea mai buna calitate a imaginii.

Compatibilitatea HDMI 2.1 include e-Arc, VRR pentru 4K de la 40Hz la 120Hz la o lățime de bandă de 48 Gbps (444, 12 biți), FreeSync Premium Pro și modul Auto Game, toate cu Low-Latency

În plus, față de compatibilitatea HLG, HDR10 și HDR10+, 9636 acceptă și HDR10 + Adaptiv care combină metadatele dinamice HDR10+ cu informațiile de lumină ambientală în timp real pentru a permite optimizarea automată a nivelurilor de luminozitate a mediului de vizionare pe bază de scenă.

Philips 9636

Avem un sistem de sunet 3.1.2 Bowers & Wilkins cu mai multe difuzoare care combină Dolby Atmos Elevation cu tehnologia Tweeter-on-Top.

Sistemul audio al televizorului are si rolul de suport – televizorul poate fi montat și pe perete – cu o singură bară de conectare rigidă în versiunea de 65” sau două bare de conectare curbate pe modelul de 75”.

Modelul include o ramă inferioară din metal periat, cu un design minimalist pentru a se conecta perfect cu sistemul Ambilight pe patru fețe. Sistemul audio este acoperit cu o pânză Kvadrat transparentă din punct de vedere acustic și un grătar micromesh.

Gama 9636 include compatibilitate DTS Play-Fi pentru sunet multi-room de înaltă rezoluție.

Philips 9506 MiniLED Premium în variante de 65” și 75”

Mini-LED-ul acesta încorporează tehnologia local dimming pe 1024 zone si putere maximă de lumină de 1500 Nits și cu Philips TV’s Micro Dimming Pro. Are un anou VA cu unghi larg de vizualizare și o gamă largă de culori de 95% DCI-P3.

AI îmbunătățit de pe Philips 9506 adaugă o nouă categorie de detectare automata a filmelor și senzor de lumină ambientală. HDMI 2.1 include e-Arc, VRR pentru 4K de la 40Hz la 120Hz la o lățime de bandă de 48Gbps (444, 12 biți) FreeSync Premium Pro și modul Auto Game sunt adăugate la modul Auto-Latency Low găsit pe televizoarele din 2020, pe lângă HDR10+ Adaptiv.

Sistemul de sunet 2.1 are o putere de 50W cu woofer montat în spate cu tehnologie brevetată cu trei inele și patru difuzoare pasive, iar experiența vizuală este amplificată de Ambilight pe patru laturi.

Philips 9506 beneficiază de DTS Play-Fi pentru sunet multi-room de înaltă rezoluție, iar sistemul de operare este Android TV 10 cu asistent Google încorporat, compatibil cu Alexa și telecomandă cu buton ‘push to talk’.

DLED 9206 de 100Hz – 55” și 65”

Scurt pe doi, DLED-urile Philips au următoarele caracteristici:

  • Panou VA de 100Hz cu un unghi larg de vizualizare
  • Iluminare Direct dimmable LED cu sistemul Philips Micro Dimming Pro al televizorului 
  • Procesor P5
  • HDMI 2.1 include e-Arc, VRR pentru 4K de la 40Hz la 120Hz la o lățime la  48Gbps (444, 12 biți) FreeSync Premium Pro și modul Auto Game sunt adăugate la modul Auto-Latency Low
  • Sistem de sunet 2.1 de 50W si cu woofer montat în spate ce beneficiază de tehnologia brevetată cu trei inele și patru difuzoare pasive 
  • DTS Play-Fi pentru sunet multi-room de înaltă rezoluție
  • Ambilight pe patru laturi pentru o imersiune totală a vizionării
  • Android TV 10 cu asistent Google încorporat, compatibil cu Alexa și telecomandă cu buton ‘push to talk’
  • Design-ul super subțire include cadru inferior din metal îngust periat
  • Picioare metalice cu un design minimalist în două tonuri

DLED Philips 8536 Performance Series – Dimensiuni de 43”, 50”, 58” 65”, 70” și 75”

  • Iluminare Direct dimmable LED cu sistemul Philips Micro Dimming Pro a
  • Procesor P5
  • HDMI 2.1 include e-Arc, VRR sunt adăugate la modul Auto-Latency Low 
  • Sistem de sunet de 20W 
  • DTS Play-Fi pentru sunet multi-room de înaltă rezoluție
  • Ambilight pe trei laturi 
  • Telecomanda cu tastatura full-qwerty
  • Android TV 10 cu asistent Google încorporat, compatibil cu Alexa și telecomandă cu buton ‘push to talk’
  • Designul slim include cadru din aluminiu periat argintiu
  • Suport pivotant din metal, subțire, argintiu, subțire, din metal – 43”, 50”, 58’  & 65” 
  • Picioare trapezoidale din metal argintiu-deschis – 70” & 75”

 

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button