Știri IT

Philips anunță produse noi la IFA 2017

În cadrul IFA 2017, Philips a prezentat o varietate foarte mare de monitoare, precum și noi televizoare.

Modelul Philips 436M6VBPAB, parte a gamei Philips Momentum, este un monitor cu o rezoluție 4K HDR și tehnologie Ambiglow, dedicat divertismentului și ideal pentru multitasking. Permite conectarea la USB-C și încărcarea simultană a PC-ului. În calitate de docking station, acest monitor poate fi conectat cu ușurință la orice tip de device – de la cele mai noi console de jocuri 4K până la unități performante folosite de designeri.

Monitorul Philips 328P8K are un design fără ramă uimitor, dispune de rezoluție 8K și un ecran cu diagonala de 32 de inchi. Monitorul este destinat persoanelor care petrec multe ore la birou. Astfel, cu ajutorul funcției Smart Ergo Base, monitorul poate fi ajustat pentru orice poziție iar funcționalitatea portului USB facilitează administrarea tuturor perifericelor.

Philips 492P8 este un monitor UltraWide cu un superb design curbat, creat pentru utilizatori care realizează mai multe acțiuni simultane. Datorită diagonalei de 49 de inchi, acesta poate înlocui în totalitate nevoia a două monitoare de 27 de inchi. De asemenea, monitorul dispune de funcționalitatea portului USB-C, permițând conectarea la toate dispozitivele periferice și folosirea lui ca docking station, redând materiale video și audio printr-un singur cablu, timp în care laptop-ul se poate încărca.

Modelul 241B7QUPEB iese în evidență prin faptul că poate funcționa conectat la un sistem numai printr-un cablu USB. Monitorul de 24 de inch, capabil să redea rezoluția de 1920×1080, nu doar că poate primi semnal video în așa fel de la un PC sau un laptop, dar poate acționa ca un doc pentru acesta. Acesta vine cu un hub USB 3.0 integrat, o conexiune LAN, output și input audio, ce permit extinderea conectivității unui sistem atașat. Există și un input VGA, analogic, în cazul în care vreți să îl conectați ca un monitor normal, fără a beneficia de funcțiile adiționale.

Philips 241B7QUPEB este disponibil acum la prețul aproximativ de 250 de euro.

Avem apoi monitoarele din seriile S7 și V7, construite folosind panouri IPS, capabile să redea rezoluția de 1920×1080. Acestea sunt disponibile în diferite dimensiuni, ce încep de la 21.5 inch și pot ajunge până la 23.8 inch, în cazul lui S7, și 27 de inch, în cazul lui V7. Monitoarele sunt gândite pentru a fi utilizate acasă sau la birou, având integrate tehnologii menite să reducă intensitatea luminii albastre, ce poate provoca oboseala ochilor.

În cazul seriei S7, este folosită tehnologia SoftBlue LED, care reduce undele de lumină albastre la nivel hardware, în timp ce monitoarele V7 se folosesc de un mod de funcționare LowBlue Light Mode, ce încearcă să obțină un efect similar din software. Ambele modele includ funcții precum SmartContrast, ce permite alterarea dinamică a culorilor, și un mod EasyRead, menit să ofere documentelor citite de pe ecran trăsături de culoare mai apropiate de cele ale hârtiei fizice.

Monitoarele acestea oferă conectivitate prin HDMI, DisplayPort, iar unele dintre modele vor avea difuzoare și hub-uri USB. Nu au fost anunțate prețuri pentru aceste produse.

Trecem acum la televizoare, Philips a dezvăluit o nouă serie de modele cu ecran OLED și suport pentru Ambilight. Modelul care s-a aflat în centrul atenției a fost un SmartTV echipat cu sistemul de operare Android M și cu o diagonală de 65 de inch. Acesta nu doar că poate reda conținut la o rezoluție 4K, dar mulțumită panoului său, este capabil să genereze culori și contraste de un nivel de calitate suficient pentru certificare HDR. De gestionarea conținutului se ocupă un procesor Philips P5, care aduce îmbunătățiri de până la 25% în ceea ce privește eficiența energetică, și sporește performanța cu 50%, față de generația anterioară. Televizorul Philips OLED are și un sistem audio integrat, de tipul 6.1.

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button