PC

Philips Brilliance 258B6Q – un monitor premium de 25″

Una dintre schimbarile fericite in piata de monitoare in aceasta perioada este ca, atunci cand 4K e noul high-end, tot mai multi producatori lanseaza pe piata optiuni accesibile – dar ridicate calitativ – de monitoare cu rezolutii ridicate, precum Philips 258B6Q din review-ul de azi.

Este vorba de un ecran de 25″ cu rezolutie 2560×1440, cu panou IPS, ce ofera un spatiu virtual ridicat, unghiuri bune de vizibilitate, o imagine excelenta si multe optiuni de conectivitate.

Review Philips Briliance 258B6Q

Design-ul e tipic Philips – subtire, simplu si elegant.

Cu o grosime de 8.5mm, ramele laterale ale monitorului sunt discrete si arata mai bine decat majoritatea competitorilor. Brandul Brilliance e afisata in coltul de stanga jos, pe rama cu efect de metal texturat ce acopera partea de jos a carcasei display-ului.

Sub aceasta rama se afla butoanele capacitive de control – adio butoane enervante, greu de apasat si neresponsive. Cu o atingere usoara a zonei specifice puteti face totul de la pornit sau oprit ecranul, navigat prin meniu sau schimbat volumul.

Conectica diferentiaza acest Philips de competitori.

Porturile de la Philips 258B6

Patru porturi USB dintre care doua USB 3.0, o intrare VGA, una HDMI, una DVI si una DisplayPort fac acest monitor compatibil cu mai orice PC din ultimii 28 de ani. Este o alegere tehnica extrem de binevenita. Monitorul mai ofera si un jack audio pentru casti, pe langa jack-ul de audio-in.

Totusi, monitoarele se judeca intai de toate pe baza imaginii, asa ca hai sa vedem cum o duce acest Philips Brilliance.

Alegerea de a folosi un panou IPS rezulta intr-o acuratete de culoare crescuta fata de invechita tehnologie TN. Intensitatea luminoasa este mai consistenta si mai ales – dispar distorsiunile de culoare in momentul cand variem unghiul de vedere.

Timpul de raspuns in schimb este nefericit pentru jocuri de mare viteza precum shootere sau racere, sau pentru gaming dinamic in general. Philips declara 14ms, dar in realitate, in tranzitia de la o nuanta la alta – si inapoi, valorea urca pana la aproape 26ms. Nu e oribil, majoritatea jucatorilor nu vor simti diferenta – cei ce participa in competitii insa, da.

Oricum, aici nu vorbim de un monitor high-end. Nu are nici suport pentru tehnologii relevante in gaming, precum timpi de raspuns extrem de scazuti, rate de refresh ridicate sau suport pentru G-Sync sau Freesync, si nici suport serios pentru functii de specialitate in piata profesionala foto sau video, dar nici pretentiile de a se adresa acestor piete.

Philips-258B6QJEB lateral

Cu toate acestea, fidelitatea de culoare este excelenta pentru un asemenea monitor.

Cu o acoperire de 99% din spatiul sRGB si o gradatie de culoare (Delta-E) de doar 0.09, impreuna cu un raport de contrast real de 1200:1, se descurca deja mai bine decat mai toate monitoarele din acest segment de piata. Daca luam in calcul si uniformitatea luminii, care inregistreaza diferente de maxim 6.5%, vorbim cu adevarat de un display Premium.

Ce ofera in schimb acest Philips 258B6Q il recomanda direct catre piata mainstream de mijloc. Nu e nici prea mare nici prea mic, dar se poate folosi cu orice PC si are o rezolutie excelenta, duplata de un panou de calitate pentru utilizarea generala.

Merita sa mentionam si piciorul, care face acest monitor capabil sa se adreseze si mediului de business.

Piciorul monitorului este excelent, oferind ajustare pe verticala de pana la 13cm, impreuna cu optiunea de a pivota ecranul pana la 90 de grade si optiuni de rotatie sau inclinare.

Monitorul Philips 258B6Q ajustabil

In concluzie, ne uitam la un monitor IPS excelent, atat pentru casa cat si pentru birou.

Ofera mult spatiu de lucru pentru profesionisti, calitate grafica excelenta pentru filme, poze sau acele jocuri in care nu e nevoie sa te misti precum un sobolan drogat. Design-ul e placut si conectica de prim rang.

 

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button