TECHRSS PaginaDeMedia

Philips 242B1G este un monitor foarte „isteț” și eco-friendly

Un monitor mai mare și mai performant implică și un consum mai mare de energie. Cu toate acestea, Philips 242B1G face parte din acea categorie a monitoarelor care se străduiesc să fie cât mai eco-friendly cu putință, fără a tăia din cele mai importante caracteristici.

Philips 242B1G este un monitor cu diagonala de 23,8 „/ 60,5 cm cunoscut pentru modul în care gestionează iluminarea și consumul, oferind totodată un view angle larg și o acuratețe crescută a culorilor. Vorbim aici despre încorporarea tehnologiilor PowerSensor, LightSensor și comutatorul de putere de 0 wați.

PowerSensor detectează prezența sau absența utilizatorului printr-un sensor infraroșu și reduce automat luminozitatea monitorului când acesta nu este folosit, contribuind la economisirea a până la 80% din consumul de energie electrică.

Philips 242B1G

LightSensor detectează lumina ambientală și reglează luminozitatea ecranului, iar comutatorul Zero Power de pe Philips 242B1G deconectează complet monitorul de la sursa de curent, rezultând un consum zero de energie.

În ceea ce privește construcția, Philips 242B1G este compus din 85% materiale plastice reciclate post-consum, cu certificat TCO Edge. Partea interesantă este că monitorul nu are în alcătuire materiale nocive de tipul precum mercur, halogen, PVC sau BFR, Philips optând în schimb pentru componente reciclabile, care îndeplinesc standardele  EnergyStar 8.0, EPEAT și RoHS.

Pe partea de confort vizual, Philips 242B1G încorporează un panou IPS pentru culori realiste și imagini clare. Monitorul este potrivit pentru editare foto și video, browsing web, chiar și aplicațiile profesionale care au nevoie de precizie în redarea culorilor și luminozitate constantă. Panourile IPS utilizează tehnologie avansată care oferă unghiuri de vizualizare de 178/178 de grade.

Philips 242B1G

Modelul are trei funcții care ajută la protejarea vederii. LowBlueMode reduce lumina albastră dăunătoare cu unde scurte, în timp ce tehnologia FlickerFree reglează luminozitatea și reduce efectul de flicker. Functia EasyRead completează seria, oferind o experiență de lectură asemănătoare cu cea a unui Kindle sau chiar a unui format fizic, pe hârtie.

 

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button