CommunityPC&ConsolesTech&IT

PewDiePie, fortat sa cedeze coroana de rege al YouTube

PewDiePie, personalitatea cu cei mai multi abonati pe YouTube, va ceda in curand locul de frunte unei case de discuri din India, T-Series Pvt.

Felix Kjellberg, mult mai cunoscut sub numele sau de scena, PewDiePie, este in mod curent creatorul de content cu cei mai multi abonati pe YouTube, 70,5 milioane. Domnia lui in fruntea platformei video este insa serios amenintata si probabil va fi detronata cat de curand de casa de discuri T-Series Pvt., care la momentul actual are 70,2 milioane de abonati.

T-Series Pvt. este una dintre cele mai mari case de discuri din India si s-a bucurat de o ascensiune extraordinara pe plaforma video, dupa ce la inceputul anului numara doar 30 de milioane de fani, mai putin de jumatate fata de PewDiePie. Succesul ei a socat comunitatea online, iar unii youtuberi chiar s-au raliat in spatele lui PewDiePie in incercarea de a impiedica trecerea companiei pe primul loc.

In timp ce unii pot considera popularitatea pe YouTube ca fiind un barometru simbolic, iar T-Series Pvt. se bucura deja de mai multe vizualizari lunare decat faimosul gamer suedez, anuntata schimbare de stafeta poarta cu ea o modificare semnificativa in profilul platformei.

Astfel, YouTube capata un plus de globalizare si pare a se departa incet-incet de modelul pionierilor reflectat si in domnia de aproape cinci ani a lui PewDiePie. Din cele mai populare zece canale de youtube in privinta vizualizarilor lunare, mai bine de jumatate sunt din afara Statelor Unite, multe dintre apartinand unor companii media profesionale. Campionii anteriori ai YouTube au fost amatori tineri, precum bloggerul video Ray William Johnson si cei doi comedianti de la Smosh. Popularitatea lor a fost apoi detronata de alti tineri talentati, insa in ultima vreme pe urmele lor pasesc mari giganti media din intreaga lume, subtiind din ce in ce mai mult linia dintre profesionisti si amatori.

Este si schimbarea care a deschis usa pentru T-Series, o retea care detine 29 de canale si aduna mai mult de 100 de milioane de abonati YouTube combinati. Canalul de YouTube T-Series, care prezinta videoclipuri muzicale si trailere de film, a adunat pana acum trei milioane de abonati lunar si este in linie dreapta sa ii fure coroana lui PewDiePie inainte de sfarsitul anului.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button