MORE

De astazi a inceput stergerea abonatilor inactivi pe Youtube – PewDiePie a pierdut aproape o jumatate de milion de subscriberi

Aceste „subscriber purges” nu sunt ceva nou, Youtube organizand periodic astfel de epurare ale site-ului, dorind sa indeparteze subscriberii inactivi si sa faca loc pentru mai multe conturi active.

Logica din spatele acestui proces este simpla. Exista foarte multe canale care ocupa username-uri, dorindu-se o baza de useri activi, care evident pot sa isi aleaga numele preferat, de exemplu: „MaxBestGamer2009”. Pe langa asta se poate si defini exact valoarea unui canal. 

Problema este ca astfel de epurari din partea Youtube aduc si o scadere dramatica a numarului de subscriberi, PewDiePie de exemplu pierzand doar astazi 558,666 de subscriberi.

Iar Pewds nu este singurul afectat, toata canalele mari au avut parte de acest tratament. TmarTn a pierdut in jur de 47.000 de subscriberi pe canalul principal si inca 35.000 pe canalul secundar, iar Syndicate a pierdut in jur de 100.000.

Daca pentru Felix sau TmarTn lucrurile nu stau asa de rau, Syndicate se pare ca va trebui sa renunte la acel mult ravnit Diamond Play Button pentru 10.000.000 de subscriberi, din pacate, purge-ul afectandu-l pe acesta intr-un mod mai putin placut.

Iar drama se pare ca nu se opreste aici, avand in vedere ca un numar alarmant de useri si-au anuntat youtuberii favoriti cum ca Youtube le-au sters abonamentul la canalul cu pricina.

Pana in acest moment nu exista decat o speculatie care spune ca aceasta epurare a numarului de abonati este datorata unei erori de calcul din partea Youtube, Google facand o gafa undeva saptamana trecuta, un numar mare de canale indicand un boost de chiar 300% in numarul de subscriberi in doar o saptamana. Youtube

Articole asemanatoare

Back to top button