TECH

Peste un milion de conturi de Imgur au fost afectate de o breșă de securitate

Serviciul de hosting pentru imagini Imgur anunță că a fost depistată o breșă de securitate care a expus în jur de 1.7 milioane de conturi.

Breșa nu a fost detectată de Imgur în sine, ci de o firmă de securitate care a descoperit date a căror origine pare să fi fost serviciul cu pricina. Autenticitatea datelor a fost confirmată iar în momentul actual are loc o investigație pentru a scoate la iveală amploarea hack-ului și ramificațiile sale.

Dacă vă vine acum în minte să vă grăbiți să vă schimbați parola, pe de  parte ar fi bine să faceți asta oricum, pe de alta nu are prea mult rost. Hack-ul s-a produs în 2014, așa că orice alt loc unde unde ați mai folosit acea combinație de e-mail și parolă este expus deja la risc de aproape patru ani de zile. Parolele erau codificate, dar nu într-un mod suficient de avansat cât să le facă indescifrabile, decât dacă aveați parole foarte foarte lungi. Persoanele afectat vor fi notificate prin e-mail.

Partea bună este că nu există prea mare risc pentru ca informațiile personale ale utilizatorilor să fie în pericol din cauza acestui hack, din moment ce Imgur nu cere nici un fel de informație de acest tip. Iar spre deosebire de incidentele repetate de la Yahoo, compania habar nu avea de ce s-a întâmplat până acum… sau cel puțin asta este povestea oficială.

[Tom’s Hardware]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button