Tech&IT

Peste 500 de milioane de conturi Yahoo au fost sparte… în 2014

Compania Yahoo a dezvăluit lumii că o jumătate de miliard de conturi au fost compromise, fiind sustrase informații despre: nume, telefoane, zile de naștere, parole criptate și chiar răspunsurile cu tot cu întrebarea de securitate.

Yahoo chiar vă recomandă să schimbați parola, deși ar fi un gest cam inutil în acest moment, deoarece această breșă masivă de securitate s-a întâmplat în anul 2014, dar probabil Yahoo încă folosește Internet Explorer, așa că s-a încărcat mai greu înștiințarea.

Conform datelor obținute în urma investigației făcute de către cei de la Yahoo, acest atac a fost efectuat prin sponsorizarea unui stat. Nu s-a specificat ce dovezi au sau care stat, dar din start pot să fie excluse națiuni precum SUA și Marea Britanie, din moment ce aceste națiuni sponsorizau deja Yahoo pentru acces la e-mail-urile voastre și chiar la camera voastră web prin Yahoo Messanger.

Oamenii a căror date au fost compromise ar trebui să primească un e-mail cu informații detaliate despre ce măsuri ar fi trebuit să ia în 2014 când incidentul s-a întâmplat, nu acum când probabil orice lucru rău s-ar fi putut întâmpla ca urmare a acestui hack probabil s-a întâmplat deja.

[Cnet]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

21 comentarii

  1. Well, eu am toate conturile pe yahoo mail. Steam, Origin, Uplay, GoG, Facebook, paypall,mail de back up pentru Google si Live.

  2. Am patit in iulie pe la mijlocul lunii ca cineva imi schimbase parola la facebook prin contul meu de mail de la yahoo. Din fericire aveam atasat si contul de gmail si am reusit sa schimb parola la loc. Apoi am scos adresa de yahoo din administrare cont. Deci faptul ca anuntul apare abia acum e cam tarziu. Am si emailul cu dovada schimbarii parolei. Sper ca nimeni nare asociat conturi bancare de yahoo mail. Ca s-ar putea acum sa nu mai aiba bani in conturi 🙂

  3. astia cred ca fac misto… cand mama draq au avut ei vreodata atatia users ? stiu ca orice fel de reclama e reclama buna, dar asta mi se pare prea de tot

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button