PCRSS PaginaDeMediaȘtiri IT

Peste 32 de mii de carcase NZXT H1 vor fi reparate de producător

Sunt sigur că ați auzit despre situația recentă pe care o întâmpină posesorii de carcase NZXT H1. Producătorul cheamă înapoi în fabrică aproape toate carcasele pentru a le repara o problemă ce poate pune în pericol viețile utilizatorilor. Și culmea, pentru o carcasă care vine echipată atât cu sursă cât și cu răcire pe apă la un preț de peste 1.500 de lei, problema este de-a dreptul stupidă.

Acum trei săptămâni, Steve de la GamersNexus vorbea într-un video despre modul în care riser-ul PCI-Express inclus în pachetul lui NZXT H1 este de calitate îndoielnică și se poate scurt-circuita rezultând în pericol de incendiu. Iar dacă carcasa nu ar costa 350 de euro ai putea trece cu vederea, dar după ce cumperi nebunia asta și mai are și probleme… parcă nu-ți pică deloc bine la stomac o astfel de veste. Rezolvarea, sau mai de grabă rezolvările pentru problema lui NZXT H1 au fost anunțate, astfel cumpărătorii au de ales dintre câteva variante:

  • Trimit carcasa în service pentru a-i fi înlocuit riser-ul PCI Express.
  • Primesc un nou riser pe care îl înlocuiesc manual.
  • Pot cere refund și le va fi restituită suma plătită pentru NZXT H1.

Această știre este mai mult un semnal de alarmă pentru cei care consideră că în 2021 carcasa nu joacă un rol important în procesul de construire a unui PC. Bine, ce e drept problema în cazul lui NZXT H1 nu este carcasa în sine, ci o componentă a sa, dar chestiile mici pot adesea să creeze situații foarte neplăcute. Ceea ce vreau să zic, este că ar fi cazul să începem să ne informăm și despre carcasă la fel cum o facem cu toate celelalte piese.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button