RSS PaginaDeMediaSecuritateȘtiri ITTelefoane

Peste 1000 de conversatii cu Siri erau ascultate zilnic de alti oameni

Apple nu joaca fair-play

Inainte ca Apple sa suspende parteneriatul cu diversi contractori care obisnuiau sa asculte conversatiile cu Siri pentru a imbunatati serviciul, un nou raport a scos la iveala niste informatii ingrijoratoare. Aparent, contractorii din Cork, Irlanda, ascultau in medie, mai bine de 1000 de conversatii ale asistentului virtual intr-o singura zi de lucru, iar aceasta informatie vine direct de la un angajat la carui contract a fost incheiat fara drept de apel.

Un raport din partea Irish Examiner (via iDropNews) sustine ca aceste conversatii cu Siri erau ascultate pe baza anumitor factori. De exemplu, daca activarea asistentului vocal era facuta din greseala sau daca utilizatorul a accesat Siri dar asistentul nu a putut sa-i ofere ajutorul dorit, eforturile de a imbunatati softul erau indreptate in acea directie, dar asta nu putea fi realizat decat prin utilizarea unor contractori privati. Singura problema este ca utilizatorii Apple nu stiau asta pana acum.

Angajatul al carui nume nu a fost dezvaluit si a carei cariera a fost trasa pe dreapta, sustine ca unele detalii are discutiilor cu Siri erau tinute sub anonimat, dar utilizatorii care vorbeau engleza erau focusul principal. O echipa mai mica era dedicata discutiilor din regiunile europene.

„Inteleg motivele pentru care compania facea aceste lucruri dar inteleg si de ce oamenii simt ca aceasta a fost o bresa de securitate, mai ales ca ei nu stiau nimic.”

Globetech, o firma din Cork a fost informata ca trebuie sa isi anunte angajatii ca serviciile acestora nu mai sunt necesare, sugerand ca Apple ar dori sa protejeze datele private ale utilizatorilor in lumina ultimelor evenimente. In acest moment, nici Globetech nici Apple nu au vrut sa vorbeasca despre cati angajati ascultau conversatiile Siri. Unul dintre angajati a sustinut ca nu are voie sa vorbeasca despre natura acestor inregistrari sau va avea probleme de natura legala, fapt care arata totusi ca discutiile private erau cat de cat respectate.

Nu este sigur daca Globetech va rasplati angajatii lasati pe drumuri cu banii de pe o saptamana de lucru ca gest de solidaritate din partea companiei si ramane de vazut daca Apple va ajuta in vreun fel acesti oameni in a-si gasi noi locuri de munca. De asemenea, nu exista inca modalitati de a dezactiva Siri complet, dar putem macar ignora pe cat posibil functiile asistentului vocal care incepe sa fie din ce in ce mai intruziv.

WCCFTech

Articole asemanatoare

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button