Tech&ITAutoRSS PaginaDeMedia

Perpetoo este o platforma care iti permite sa-ti inchiriezi masina personala

Primul serviciu de car sharing de la persoana la persoana din Romania, Perpetoo, isi propune ca in primul an de activitate sa reuneasca 3000 de masini pe platforma si sa intermedieze aproximativ 25.000 de inchirieri. In Romania sunt inmatriculate aproximativ 500.000 de masini a caror vechime este mai mica de 10 ani, iar cele mai multe dintre acestea sunt parcate 95% din timp.

Disponibil in Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi si Timisoara, Perpetoo se adreseaza celor care vor sa isi dea spre inchiriere masinile, precum si celor care vor sa le conduca pentru o perioada minima de 3 ore si maxima de 30 de zile. In prima luna de activitate, aproximativ 50 de masini au fost listate pe perpetoo.com, iar interactiunile dintre sfoeri si proprietari au mers fara cusur: nu au existat incidente sau daune produse automobilelor inchiriate. Reprezentantii Perpetoo estimeaza insa ca, in doar cateva luni de la lansare, media veniturilor din inchirieri va fi de 300 de euro, fiind insa influentata de tarifele de inchiriere stabilite de proprietarii masinilor, precum si de promotiile aplicate.

Proprietarii beneficiaza de asigurare CASCO pe toata perioada de inchiriere a masinii, oferita de UNIQA Asigurari si Renomia SRBA Insurance Broker pentru a fi protejati in eventualitatea unei daune. Romanii au multe masini, dar cele mai multe dintre acestea stau. Pe de alta parte, avand experienta ca anteprenor in domeniul turismului, mi-am dat seama ca serviciile actuale de inchirieri nu ofera mereu flexibilitatea de care turistii au nevoie atunci cand cauta o varianta de transport pe plan local, atat din punctul de vedere al costurilor, cati si din ce al conditiilor. Ideea unei platforme care sa ii reuneasca pe cei ale caror masini stau cu cei care vor sa calatoreasca pe patru roti a devenit, asadar, naturala, iar Perpetoo a inceput sa prinda contur in scurt timp. Acum platforma a inceput sa functioneze in patru orase mari ale tarii, iar primele interactiuni ne fac sa fim increzatori ca alternativa oferita de noi reprezinta ceea ce piata are nevoie in momentul de fata.

Aurelian Marian, fondator Perpetoo

Vrei sa stii cum functioneaza Perpetoo?

  • Crearea conturilor si utilizarea platformei este gratis. Doar tarifele de inchiriere si asigurare fiind platite de catre cei care vor sa inchirieze o masina.
  • Masinile listate pe platforma trebuie sa aiba cel mult 8+1 locuri, sa nu fie mai vechi de 10 ani, sa aiba revizia auto, RCA si ITP la zi, sa aiba rovinieta valabila si sa fie echipate corespunzator.
  • Perpetoo ofera si alte avantaje, precum flexibilitatea perioadei de inchiriere si reducerea birocratiei datorita documentelor ce se completeaza automat in aplicatie, astfel, in momentul in care proprietarul masinii si cel care inchiriaza se intalnesc pentru predarea vehiculului, procesul de inchiriere a fost deja parcurs, singurul pas care mai ramane de facut fiind doar inspectarea masinii si inmanarea actelor alaturi de un set de chei.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button