PC&Consoles

Pentru o perioadă scurtă de timp, Fortnite a avut cross-play între Xbox One și Play Station 4

Cei care au jucat Fortnite pe console în ultima vreme au avut surpriza să descopere o nouă funcție care a fost adăugată tacit în joc: este vorba despre abilitatea de cross-play cu alte console.

Pe parcursul weekend-ului, câțiva utilizatori au postat pe Reddit dovada cu jucătorii de pe alte console apărând în jocul lor. Printre aceștia s-au numărat inclusiv o pereche tată-fiu care jucau Fortnite de pe console diferite în aceeași cameră.

Cum s-au prins utilizatorii de acest lucru? Aparent, la mijloc s-a aflat politica de numire a personajelor, care diferă între cele două sisteme: Xbox Live permite jucătorilor săi să folosească spații în pseudonimul lor, în timp ce această posibilitate nu se regăsește și pe PlayStation Network. Așadar, când jucătorii de pe PS4 au început să constate că în jocurile lor apar jucători cu pseudonime care includ spații, și-au dat seama că este ceva necurat la mijloc.

Un reprezentant oficial de la Epic a confirmat redacției Ars Technica că într-adevăr cross-play a fost activ pentru joc în ultima vreme, grăbindu-se să adauge că această adăugare a fost o greșeală. „Am avut o problemă de configurare, iar acum a fost rectificată„, declară reprezentanul.

Deși nu sunt disponibile mai multe informații (Sony nu a dat niciun răspuns până în acest moment), nu este greu de intuit ce s-a petrecut. De când Microsoft a început campania de promovare pentru cross-console play anul trecut, câțiva producători de jocuri s-au plâns că Sony sunt singurii care împiedică în acest moment jucătorii de PS4 să joace online alături de cei de pe Xbox One. Foarte probabil „problema de configurare” care a permis jucătorilor de Xbox One și PS4 să joace împreună demonstrează din nou că nu mai există probleme de ordin tehnic. În timp ce dezvoltatorii de jocuri vor trebui să găsească o soluție pentru listele de prieteni, invitațiile și serviciul de voce, nu există nicio problemă de conectare care să blocheze comunicarea dintre cele două sisteme.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button