MORERSS PaginaDeMediaTech&IT

Pentru Franța cărțile sunt propagandă teroristă

De când a existat internetul, au existat entități care s-au străduit pe cât de mult posibil să îl strice. De obicei era industria muzicii sau cea a filmelor, care ocazional a ordonat îndepărtarea de pe Google a propriilor site-uri, fiindcă foloseau conținut din filme pentru a promova acele filme, și asta e piraterie.

Dar de câțiva ani avem o problemă nouă. Terorism. Iar în ultima vreme autoritățile aruncă în toate direcțiile cu ordine îndepărtare a oricărui fel de conținut ce ar putea fi legat de propagandă teroristă. Iar pentru divizia autorităților franceze ce se ocupă cu cercetarea internetului, cărțile reprezintă terorism. Toate.

Internet Archive, organizația non-profit ce arhivează tot ce poate găsi pe internet pentru ca istoria digitală să nu poată fi dată uitării, a primit nu mai puțin de 550 de înștiințări false conform cărora găzduiește propagandă teroristă ce trebuie îndepărtată. Înștiințările au fost trimise folosind sistemul creat de Europol pentru astfel de acțiuni, dar actul este al unității naționale Franceze de recenzie a internetului.

Printre acele 550 de link-uri pe care autoritățile Franceze le consideră a fi propagandă teroristă se numără fiecare carte gratuită din proiectul Gutenberg, fiecare emisiune de televiziune, fiecare știre de televiziune, toate desenele animate, orice software, toate imaginile și multe, multe alte lucruri.

Sub legislația curentă, Internet Archive nu este tocmai în pericol, dar din momentul în care va intra în vigoare noua legislație de copyright, va avea o oră la dispoziție pentru a putea îndepărta orice conținut marcat ca având legătură cu terorism, ceva ce este fizic imposibil pentru un operator uman, când este primit un număr atât de mare de înștiințări.

[Archive.org]

 

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button