GamingPC&ConsolesȘtiri IT

PEGI te avertizează dacă un joc are micro-tranzacții

Cutiile fermecate și micro-tranzacțiile au tot provocat controversă în ultimul an, ajungând până la nivelul la care acum până și PEGI își intră în discuție, luând decizia să avertizeze utilizatorii dacă un joc include costuri adiționale.

PEGI, organizația europeană de certificare a jocurilor, va include pe cutii un indicator care să facă destul de clară prezența micro-tranzacțiilor în titlurile pe care le veți putea cumpăra atât în magazine cât și în format digital. Această schimbare va putea fi găsită la titluri lansate până la sfârșitul anului, așa că părinții care cumpără jocuri pentru copii lor nu se vor mai putea plânge că nu știau că jocul are micro-tranzacții, din moment ce va fi marcată clar prezența lor. La urma urmei, în domeniul aplicațiilor mobile aceasta practică este standard.

Desigur, apare apoi clasica problemă că nimeni nu citește ce scrie pe cutii. Nu de alta, dar probabil ați dat de numeroase incidente în care jucați ceva marcat ca fiind 17+, iar în multiplayer dați numai de copii de 12 ani care urlă prin microfon… de obicei fiind vorba de Counter-Strike GO. Sigur, în acel caz este un produs digital, dar marcajul PEGI tot este acolo pe pagina de Steam, iar problema persistă la jocurile vândute la cutie.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button