Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Peeple, un Metacritic pentru oameni

/
/
/

Din categoria „1984 nu era un manual”, o nouă aplicație a fost anunțată, Peeple, ce va permite utilizatorilor să contribuie la o bază de date globală a populației, unde fiecare persoană are atașată o notă și o recenzie.

Da, vei putea lăsa un review pentru fiecare persoană pe care ai cunoscut-o vreodată, și o notă, la fel ca un film de pe IMDB sau un joc de pe Metacritic, folosind aplicația Peeple, aflată acum în beta test.

Intenția este cea de a permite un nou mod prin care oamenii pot interacționa, și prin care își pot discuta probleme. Spre exemplu, atunci când se lasă un review negativ unei persoane, nu va fi publicat instantaneu. Subiectul va fi înștiințat de review-ul negativ, și au timp să contacteze persoana care a scris recenzia, pentru a rezolva problema. Dacă într-o anumită perioadă de timp, review-ul nu este retras, abia atunci va fi publicată.

Creatorii aplicației au de gând să analizeze manual fiecare review, pentru a evita posibile instanțe de abuz, ceva ce va deveni fizic imposibil de îndată ce această aplicație iese din faza sa inițială de testare, care este limitată doar la orașul Calgary, din Canada, iar apoi va fi extins în restul continentului.

Aplicația Peeple în momentul actual nu permite cuiva să își șteargă numele din baza de date, dar, pentru a preveni abuz, cei care nu au cont pe Peeple nu pot primi recenzii negative. Acestea vor fi ascunse.

Pe cât de nobilă ar fi fost pe undeva pe la început ideea acestui proiect, de a determina oamenii să devină persoane mai bune, având în vedere lumea în care trăim, totul are șanse maxime să se dizolve într-un ocean de dramă.

Partea cea mai amuzantă este că ideea acestei aplicații nu este nouă, a fost chiar parodiată, profetic, de serialul Community, cu un an în urmă.

[The Guardian]

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar