TECH

Pebble nu mai este, iar ceasurile ar putea înceta să funcționeze

Zvonul conform căruia Fitbit va cumpăra Pebble nu doar că s-a adeverit, dar se pare că va avea ceva consecințe neprevăzute.

Producătorul de ceasuri inteligente, care își datorează existența în mare parte fenomenului Kickstarter, a cam încetat orice operațiune în acest moment. Nu va mai produce nici un ceas, iar cei care au sprijinit proiectele Pebble, dar încă nu și-au primit produsul, îți vor primi banii înapoi.

Echipa care lucra la companie va fi asimilată în Fitbit, lucrând la componenta de software, hardware și la menținerea serviciilor. Dispozitivele Pebble nu vor mai primi update-uri, iar cu timpul este posibil ca acestea să înceteze să funcționeze.

Declarația oficială este că ”nivelul de calitate și funcționalitatea pot fi reduse în viitor”. Este o veste destul de tristă și una care din păcate pare că va deveni din ce în ce mai comună în viitor. Trăim într-o lume în care din ce în ce mai multe electronice depind de soluții de cloud și servere care sunt întreținute de companii care pot dispărea peste noapte. Nu sunt puse la punct soluții care să mute această componentă înapoi în controlul utilizatorului.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button