PCȘtiri ITTECH

PCI-Express 5.0 va fi finalizat până la vară

Știți cum anul acesta vor apărea primele plăci de bază și procesoare cu PCI-Express 4.0? Eh, progresul tehnologiei nu stă pe loc, n-are cum, de aia îi spune progres, altfel s-ar numi Windows 10. Dar lăsând la o parte glumele proaste, am plăcerea de a vă anunța că standardul pentru PCI-Express 5.0 va fi gata nu doar anul acesta, dar în următoarele câteva luni.

Organizația numită PCI-SIG va finaliza specificațiile pentru noua versiune a conectorului, ce va oferi de patru ori mai multă lățime de bandă față de umilul PCI-E 3.0 pe care îl avem în acest moment în sistemele noastre. Majoritatea dintre ele. Știu câțiva oameni care încă mai sunt pe 2.0. Saltul la 5.0 va aduce atât de multă lățime de bandă, încât nici platforma dedicată publicului larg de la Intel nu va mai părea o dezamăgire la numărul de magistrale PCI-E.

Și când vor apărea plăci de bază care să se folosească de el? Nu sunt sigur. Suntem pe PCI-E 3.0 de vreo 8 ani, dar 4.0 a fost finalizat prin 2017 și deja urmează să fie implementat. Așa că, cine știe, poate o să îl vedem peste doi ani în plăci de bază și procesoare noi. La urma urmei, ritmul în care progresează tehnologia avansează, dar nu dacă te-ai uita la Windows 10, care continuă să fie o glumă proastă.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button