MORE

PCI-Express 4.0 nu poate alimenta 300W prin slot

Săptămâna trecută vă informam despre anunțul noului standard PCI-Express 4.0 și cum acesta putea oferi chiar 300W prin slot, potențial alimentând o placă video întreagă. Eh, se pare că această parte nu era tocmai corectă.

Tom’s Hardware a publicat o corecție a informației cu pricina, primind detalii incorecte de la organizația PCI-SIG, care se ocupă cu stabilirea acestui standard. PCI-Express 4.0 nu poate alimenta pe cont propriu o componentă cu 300W, ci necesită conectori de alimentare adiționali, la fel ca până acum. Limita de 75W va rămâne, așa că în cazul în care mai apar plăci video care nu se încadrează în aceasta, tot vor trebui update-uri de driver ca să nu apară probleme.

Așa că abilitatea de-a conecta o placă video printr-un cablu PCI-Express, prin care să și fie alimentată, tot este la fel de distantă ca visul că plăcile video vor fi vreodată disponibile în România la prețul lor adevărat.

Priviți totuși partea bună, adică, pe lângă faptul că un GTX 1060 cu 3GB VRAM era vândut în ultimele zile la același preț ca un GTX 1060 cu 6GB VRAM, sau chiar mai scump. Nu că asta era o veste bună, dar părea amuzantă oricum. PCI-Express 4.0 va aduce lățime de bandă dublă față de generația curentă.

[Tom’s Hardware]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button