PC&Consoles

PC-ul este cea mai profitabilă platformă pentru cel mai mare publisher de jocuri

Mai țineți mintea era în care PC-ul era mort? Când nu puteai să arunci un ochi peste un forum sau un articol fără să vezi cum ți se spunea în stânga și în dreapta despre cum PC-ul nu e profitabil, nu este o platformă de jocuri și nu are rost să se mai facă jocuri pentru PC, din moment ce există Xbox 360? Amuzante vremuri.

Situația s-a schimbat mult de atunci. Activision-Blizzard a publicat rezultatele sale financiare pentru ultimul sfert din anul fiscal, din care reiese ceva destul de interesant.

PC-ul a generat în ultimele 3 luni un total de 566 de milioane de dolari pentru companie, fiind platforma cea mai profitabilă a companiei. Cum vine asta? Simplu, cei 615 milioane de dolari generați de console este împărțit între diferitele platforme, ca Xbox One, PS4, Wii U, Nintendo Switch și orice altă consolă mai veche pentru care încă se mai vând jocuri. Componenta de mobile a crescut și ea sesizabil, venitul aproape fiind dublat față de aceeași perioadă din 2016, ajungând la 475 de milioane de dolari. Merită menționat că Activision deține studioul care a creat Candy Crush.

Desigur, probabil veți spune că motivul principal pentru care PC-ul este atât de sus în clasament vine de la abonamentul lui World of Warcraft… dar merită luat în considerare că World of Warcraft nu mai este tocmai la nivelul la care era în zilele sale de glorie. Totuși, Legion cu siguranță a fost un factor în creșterea venitului.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button