GamingRSS PaginaDeMediaTech&IT

PC-ul a devenit cea mai populara platforma pentru Destiny 2

Destiny 2 a avut parte de o saptamana mare odata cu lansarea Shadowkeep si debutul sau ca joc free-to-play, iar tot acest hype a adus o multime de jucatori vechi si noi. Chiar daca nu este surprinzator sa vedem noi recorduri de jucatori din moment ce Destiny 2 a devenit gratuit, lansarea aceasta a reorganizat ierarhia platformelor, PC-ul devenind cel mai popular.

Din numarul total de jucatori de Destiny 2, Steam insumeaza un total de 41%, conform datelor furnizate de Charlemange. PlayStation 4 este pe locul doi cu 34% din totalul gamerilor, iar Xbox One a ramas in urma mult, insumand doar 25%. O versiune arhivata a aceleiasi statistici din luna Iulie ne arata ca versiunea de PC (atunci pe Battle.net) avea doar 22% din piata, comparativ cu Xbox One (32%) si PS4 (46%).

Este clar ca transferul pe Steam al jocului a fost un succes. Bot-ul Charlemange de pe Discord ne ofera si cifre specifice. Pe 8 Octombrie, Destiny 2 a inregistrat un numar total de 2.38 milioane de jucatori. Dintre acestia, 734.000 erau pe PS4, 600.000 pe Xbox One, iar restul de peste un milion, pe Steam.

Odata cu lansarea de saptamana trecuta, Destiny 2 si-a rezervat un loc impresionant, imediat sub cele trei mari titluri de pe Steam: CSGO, Dota 2 si PUBG si pana acum a intrecut toate celelalte titluri din top zece cele mai jucate jocuri ale platformei. Sunt rare situatiile in care un joc are un succes atat de mare pe Steam si cu atat mai rare sunt situatiile in care acesta ramane in top pentru o perioada lunga de timp.

In acest timp, Bungie cladesc bazele pentru viitorul lui Destiny. Un update numit Tower pare sa prevesteasca cateva schimbari mari si se pare ca ne putem astepta in continuare la teasere narative in viitor.

PCGamesN

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button