GamingPC&ConsolesRSS PaginaDeMedia

Crezi că ai un PC puternic? Înseamnă că nu ai încercat Unreal Engine 5!

Fiecare utilizator înțelege ceva diferit când aude termenul de „PC puternic” și de multe ori își creează o impresie greșită. Dar există și nebuni că mine, care mănâncă 3080-uri pe pâine ca parte a locului de muncă și al căror scop este să streseze la maxim hardware-ul care le pică în brațe. Și ce mod mai bun de a pune la treaba un PC puternic, dacă nu cu Unreal Engine 5? Cel mai nou motor grafic dezvoltat de Epic Games este starul unui tech demo numit The Market of Light.

Demo-ul a fost creat de studioul japonez historia Inc. și a fost publicat pe Steam drept un titlu gratuit. Și așa cum era de așteptat, demo-ul este scurt, putând fi completat în 15-30 de minute. Dar nu durata este importantă aici, ci modul în care pune în valoarea caracteristicile lui Unreal Engine 5 precum obiecte randate la calitate mare, schimbări dinamice ale iluminării și multe altele.

The Market of Light Unreal Engine 5

Ce PC îți trebuie pentru a rula jocuri create în Unreal Engine 5?

Cerințele minime pentru a rula The Market of Light sunt destul de mari comparativ cu majoritatea jocurilor AAA lansate în ultima vreme și vei avea nevoie de un procesor quad-core la 3.2GHz, 8GB de memorie RAM, o placă video NVIDIA GeForce GTX 1070 sau mai puternică și 25GB de spațiu de stocare. În practică, aceste specificații îți vor oferi probabil vreo 25-30FPS la rezoluție FullHD.

Am descărcat rapid demo-ul pentru a vedea cum se comportă pe sistemul meu, iar Unreal Engine 5 și tehnologiile introduse de acesta au reușit să-mi lovească puternic configurația cu Ryzen 7 5800X și RTX 3080, astfel am văzut o medie de 68FPS la rezoluție 1440p. Asta în condițiile în care rulez aproape orice lansare nouă la detalii Ultra cu peste 60FPS. Asta ne arată cât de capabil este noul motor grafic și abia aștept să văd ce jocuri vor apărea cu ajutorul acestuia.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button