Telefoane

Pazea Moto 360 si LG Urbane – Evolio lansează x-Watch la 399 de lei! [VIDEO included]

Cursa ceasurilor inteligente a inceput de ceva timp, dar, recent, un nou trend se pare ca si-a facut aparitia, facand furori in randul pasionatilor de gadget-uri: ceasurile inteligente cu display rotund. Acest „traditionalism” a adus mai aproape posibili cumparatori, care, acum au un nou produs, autohton, realizat de Evolio, ce se numeste x-Watch si pe care il pot alege gratie unui pret mic si unui form factor simplu.

x-Watch dispune de organizer digital cu funcţie „reminder” şi functie antifurt, avertizându-te când te-ai depărtat cu mai mult de 15 m de smartphone-ul cu care este conectat. Ceasul are o autonomie de 2 până la 5 zile de funcţionare şi poate fi customizat prin alegerea unui ecran şi a temei preferate. Are un diametru de 46.5mm si o greutate de 50 grame.

Este primul ceas inteligent oferit de un jucator local, ceas care putem spune ca arata cat se poate de … sic prin simplitate. Nu doreste sa iasa in evidenta, pur si simplu doreste sa ofere o alternativa ieftina la alte modele de la alti jucatori de pe piata. Asa s-a nascut x-Watch, un ceas cu display IPS de 1.22″ FQVGA  cu o rezolutie de 240*204 pixeli. x-Watch promite sa poata face atat apeluri telefonice, cat si sa trimita mesaje text, iar, accesibilitatea este un alt factor pe care trebuie sa il luam in considerare, fiind mult mai usor sa iti atingi incheietura decat sa te cauti prin buzunare.

„Piaţa mondiala a dispozitivelor portabile se va tripla în următorii 5 ani, de la 10 miliarde de dolari în 2015 la 30 de miliarde in 2020 conform ultimelor estimari. În România, piaţa de ceasuri inteligente în 2015 este estimată la aproximativ 5 milioane de euro, iar în 2016 va depăşi 10 milioane de euro. Dispozitivele wearable devin din ce în ce mai populare şi în România şi ne bucurăm că am reuşit să dezvoltăm pentru piaţa locală un smartwatch fiabil, la un preţ accesibil. Este un dispozitiv la care echipa a lucrat mai mult decât am preconizat iniţial, însă acum este deja disponibil la precomandă. X-Watch se poate conecta la orice smartphone, indiferent că foloseşte sistemul de operare Android sau IOS şi oferă o experienţă superioară de comunicare şi de interacţiune”, a declarat Liviu Nistoran, CEO & Founder Evolio România.

Preţul recomandat de vânzare este de 399 de lei, dar în perioada de precomandă, primele 100 de bucati x-Watch pot fi achiziţionate la 249 de lei iar ceasul va fi disponibil la raft incepand cu 1 Octombrie. 

[Evolio]

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Back to top button