MORE

Pazea! iPhone mai ieftin!

Un titlu ca „Un iPhone mai iefin” te duce instinctiv la gandul ca Apple da in preturile lui 5s, caci acesta este iPhone-ul, nu? Ei bine, nu. Pentru cine nu-si mai aduce aminte, mai exista un iPhone, ruda mai saraca, 5c-ul.

Astazi Apple a anuntat disponibilitatea unui nou „flavour” de…5c, cu o capacitate de stocare de doar 8Gb. Inca de la lansare 5c-ul a cam fost batut de soarta. Fanii s-au incolonat pentru modelul superior, acesta fiind in ochii lor iPhone-ul ci cu mare, sau ma rog, mic in cazul de fata. 5c-ul a fost tintit catre pietele mai saracute. Acum, nu stiu ce intelege Apple prin „mai accesibil”, dat fiind ca pentru pietele mentionate mai devreme, numai accesibil nu a fost. Asadar, s-au gandit sa-l faca mai ieftin. Cat de ieftin? 665 de dolari in China. Damn! But it’s outrageous! Pai da. La acest pret se va vinde cu siguranta la fel de bine ca si primul 5c, „un mare succes comercial”, de altfel. Atat de mare ca Apple nu ne spune cate s-au vandut. Despre Romania, ce sa mai vorbim! Aici chiar ca Apple se afla intre ciocanul reprezentat de cumparatorii cu multi bani si care au mers tinta la 5s (eventual Gold) si nicovala celor pentru care 5c-ul asa-zis entry este in cel mai fericit caz produs aspirational. Oricum, ma distreaza faptul ca pe aceleasi piete pe care Apple incearca sa le ia pe sus cu noul lor „produs accesibil” isi pastreaza cuminte la vanzare si 4s-ul, asa…ca back-up. Cata incredere acordata noului produs! Sunt utilizator vechi de Apple, dar pana si pentru mine nepatrunse sunt uneori caile alese de mintile luminate din Cupertino. Voi ce ziceti? Va fi un hit sau un flop? (presupunand ca nu stim deja raspunsul). Spuneti-ne pe Facebook.

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button