Știri IT

PayPal nu mai serveste VPN-uri

PayPal este un serviciu foarte des folosit pentru tranzactii monetare prin internet, dar de cand a plecat Elon Musk de la conducerea sa, nu prea mai este tocmai ce era.

Pentru ca suspectarea dezvoltatorilor de jocuri ca ar fi traficanti de droguri fara nici un fel de dovada, acum PayPal a decis sa nu mai permita accesul la serviciile sale celor care ofera solutii de VPN sau SmartDNS.

Primul pe lista care sa se trezeasca fara acces la Paypal este serviciul Unotelly, care a primit peste noapte un e-mail prin care era instiintat ca nu mai are ce cauta aici.

Motivul? Ghiciti. Nu, serios, ghiciti. Ce serviciu tocmai s-a extins la nivel planetar si are zeci de companii multi-media la gatul sau, facand inevitabilele amenintari? Eh, da tocmai din cauza lui Netflix si a serviciilor similare.

Termenii PayPal includ o clauza care specifica interzicerea cererii de bani pentru a oferi servicii care ar putea incalca: copyright, trademark, drepturi ale proprietatii sub orice fel de lege si juristictie.

Tradus din avocatoreasca in romana, asta inseamna ca PayPal are voie sa falimenteze companii, doar pentru ca una din functiile lor ar fi ca cineva care a platit pentru un cont de Netflix s-ar putea chiar folosi de el.

Desigur, serviciile de VPN au si alte functii, cum ar fi sa permita oamenilor care traiesc sub o dictatura totalitara sa acceseze informatii la care altfel nu ar avea acces. Sau ar permite celor care traiesc intr-o dictatura totalitara care se preface ca este o democratie sa dezvaluie informatii confidentiale depsre crimele acelei dictaturi fara sa fie instantaneu depistati si fortati sa se ascunda pe undeva pe o insula necunsocuta din sudul Pacificului.

Dar cand vine vorba de Copyright, lucrurile care chiar conteaza nu sunt relevante.  Pentru ca a evita geo-locking este noua crima internationala, mai ceva ca playerul video personal, casetele audio si ca mai mult de o persoana sa stea in fata aceluiasi televizor.

[Torrent Freak]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button