PC

Cea mai mare platforma de crowdfunding a fost „hakuita”

Patreon este cea mai mare platforma de crowdfunding din lume, aceasta oferind artistilor, personalitatilor online sau altor indivizi sa acceseze fonduri, pe care, in mod normal nu ar putea, apeland astfel la fani pentru a sustine un proiect.

Asta este la baza Patreon, platforma fiind folosita atat de indivizi controversati, dar si de youtuberi si blogeri, fiind o sursa de venit si un mod de a intretine o anumita productie. Evident, toate donatiile si informatiile nu erau facute publice, toate discutiile intre patroni si patronati, desfasurandu-se in privat, acestia putand sa ceara anumite lucruri, ca de exemplu recenzia unui anumit film, joc, sau introducerea unui nou element in proiect.

Din nefericire pentru Patreon, securitatea serverelor nu a fost atat de eficace, 15 Gigabyti fiind facuti publici. Printre informatiile gasite in acest calup de date se gasesc 2.3 milioane de email-uri, unele chiar importante, fiind prezente si cele ale patronilor, discutiile purtate intre patroni si patronati, parole si numarul de donatii primite de diversi indivizi, pana si codul sursa al site-ului fiind facut public.

Aceasta bresa de securitate va afecta fara doar si poate increderea publicului si a producatorilor de continut in site, vulnerabiliatea Patreon, cel mai probabil aflandu-se chiar in codul sursa facut public de catre hackeri. Daca intamplator sustii pe cineva prin intermediul Patreon va sugeram sa schimbati parola si email-ul, eventual si schimbarea parolelor in general, in cazul in care parola folosita pe site se regaseste si pe alt cont… eventual PayPal.

Articole asemanatoare

Back to top button