MORE

Patent trolls: Instanta a decis ca Apple datoreaza juma’ de miliard de dolari „celebrei” companii Smartflash

Peste jumatate de miliard de dolari datoreaza Apple firmei Smartflash, pentru ca a folosit, fara acceptul acesteia, trei patente pentru serviciul iTunes.

Juriul unui tribunal federal din localitatea Tyler, statul american Texas, a decis, dupa opt ore de dezbateri, ca Apple trebuie sa plateasca despagubiri de 532,9 de milioane de dolari pe motiv ca a folosit patentele respective cu buna stiinta si fara permisiune. Smartflash, care a intentat procesul in 2013, ar fi vrut sa obtina despagubiri de 852 de milioane de dolari, iar compania din Cupertino ar fi fost dispusa la un moment dat sa-i achite „cel mult” 4,5 milioane de dolari, scrie Bloomberg. Apple a afirmat, in timpul procesului, ca nu s-a folosit de acele inventii, care se raportau la accesarea si stocarea continului de pe internet, si ca patentele erau invalide.

In tabara cealalta, Smartflash a pretins ca iTunes a folosit patentele sale in aplicatii precum Coin Dozer de la Game Circus LLC si 4 Pics 1 Movie. „Smartflash nu fabrica niciun produs, nu are niciun angajat, nu creeaza locuri de munca, are zero prezenta in SUA si ne exploateaza sistemul de patente pentru a castiga de pe urma tehnologiei inventate de Apple”, a declarat un purtator de cuvant gigantului american. „Apple nu respecta inventiile Smartflash. Nici macar un singur martor nu s-a sinchisit sa verifice patentele”, a spus in replica avocatul Smartflash.

Tags

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close