PCȘtiri ITTECH

Patch-urile pentru Spectre și Meltdown provoacă probleme

Spectre și Meltdown au provocat foarte multe dureri de cap celor care tare vor ca sistemele lor să fie securizate, dar remediile lor par să provoace dureri de cap și mai multe.

Nu mă refer doar la încetinirile pe care acum și Microsoft le confirmă pe procesoare mai vechi, indiferent ce ar spune Intel, ci la faptul că update-urile par să aibă tendința să crape de tot sisteme.

Conform Microsoft, update-ul KB4073707 are probleme pe anumite chipset-uri AMD. După instalarea sa, sistemele afectate nu vor mai putea face boot. Microsoft a dezactivat temporar acest update, așa că nu mai este instalat automat, lăsând oameni cu ochii în soare fiindcă au făcut greșeala de-ași conecta PC-ul la internet. Vina este pasată pe AMD, care ar fi oferit documentație incorectă către Microsoft, iar compania nu a testat update-ul pe hardware-ul afectat. De ce nu a testat Microsoft update-ul? Probabil pentru că afectează o configurație ce nu mai este curentă, și vorbim de compania care frecvent strică funcții ale sistemului de operare Windows, pentru care ai crede că are toată documentația necesară.

Există însă probleme și în tărâmul Linux. Cel mai nou update de securitate al lui Ubuntu, care include versiunea de kernel 4.4.0-108, provoacă probleme similare la boot, însă acestea nu sunt limitate la procesoare AMD, din moment ce acoperă doar Meltdown, nu și Spectre. Problema este remediată prin folosirea variantei anterioare de Ubuntu.

[Bleeping Computer, Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button