MORE

Password Alert – Add-on-ul de Chrome care iti protejeaza parolele

Nivelul de paranoia in ziua de astazi cand vine vorba de siguranta informatiilor personale este cu mult peste ceea ce era in anii 2000, internetul fiind din ce in ce mai accesat si mai utilizat pentru a transmite informatii sensibile si a face plati. Din acest motiv siguranta datelor tale este imperativa, mai ales atunci cand discutam despre parole. Din fericire Google a introdus  Password Alert. Un add-on pentru Google Chrome care iti protejeaza parola.

Oricat de atent esti online, tot timpul exista un site mai bine gandit care sa te pacaleasca si sa iti fure parola de la contul de mail sau reteaua de socializare. Mai mult, sunt sute de pagini care emuleaza site-uri precum Paypal, Amazon, Facebook, Youtube, Gmail la perfectie, utilizatorul putand sa fie pacalit sa isi introduca user-ul si parola, doar pentru a se trezi in cateva zile cu toate conturile sparte.

Ei bine, daca folosesti Chrome, ai toate sansele ca acest lucru sa nu se intample, Google introducand  Password Alert. Iata insa un add-on Chrome care iti protejeaza parolele, oferind posibilitatea utilizatorului sa isi reseteze parola printr-un simplu click daca acesta realizeaza ca a facut o greseala. Este o rezolvare rapida care poate scuti un utilizator de foarte multe neplaceri, mai ales cand mailul este legat de un cont de Paypal si o retea de socializare.                                                                       

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button