TECH

Partidul Piratilor ar putea forma guvernul in Islanda!

Partidul Piratilor ar putea forma guvernul in Islanda! Da oameni buni! Nu e vreun banc prost, iar cuvantul „pirati” se refera la… exact ceea ce credeti!

S-o luam incet: acum vreo patru ani, cativa hackeri si activisti au fondat Partidul Piratilor, un partid oarecum „radical”, ANTI-COPYRIGHT, in favoarea democratiei directe si a transparentei guvernamentale TOTALE, a decriminalizarii drogurilor si a oferirii de azil… lui Edward Snowden. Iar Islanda nu este in nici un caz vreo tara „comunista”. Am fost acolo, si pot spune la prima mana ca este una dintre cele mai civilizate si prospere tari in care am pus vreodata piciorul.

Bun. Acest partid castiga in 2013 5% din voturi, ceea ce le-a adus la acel moment 3 locuri din cele 63 in parlamentul tarii. Dar iata ca acum se intampla ceva… fara precedent. La alegerile care vor avea loc Sambata asta, sondajele coteaza acest partid cu PRIMA SANSA, adica ar putea castiga 18-20 de locuri in parlament ceea ce i-ar pune in postura DE A FORMA GUVERNUL!!! Desigur alaturi de alte 5 partide mai mici (cam de aceeasi orientare) aflate acum in opozitie, mai ales ca Piratii au exclus orice colaborare cu actualele partide de la putere. Iar pe islandezi tind sa-i cred, ca doar nu-s romani (si mai ales politicieni romani).

Oh my God, Oh my God, Oh my God!!! Piratii ar putea castiga alegerile! Ce se fac si Sony si Microsoft si Time Warner si HBO si toti ceilalti?! Credem ca Islanda ar trebui invadata! (Apropo, stiti bancul ala cu Ivan Ivanovici maturator la un centru de rachete balistice din URSS? Poate cu alta ocazie 🙂 Unde mai pui ca partidu’ asta-i condus de-o femeie, care mai are si idei d-astea dubioase cum ca sfanta constitutie ar trebui sa fie „crowdsourced”, adica sa aiba input-ul tuturor cetatenilor acelei tari. Partidul asta mai crede si ca sistemul insusi este „defect”, ca noile tehnologii POT si AR TREBUI sa sporeasca angajamentul civic si transparenta guvernului, ca votantii sa poata propune noi legi si apoi sa decida asupra lor prin referendum. Muicaaaaaa!

Lasand gluma la o parte, cred, fara a face judecati de bine sau rau, ca va sosi si momentul in care orientarile politice traditionale vor conta din ce in ce mai putin, iar oamenii se vor ralia „politic” in jurul altor criterii. De exemplu… Partidul Consolistilor din Romania (PCR) sau PC Romania (tot PCR) sau… Da chiar, va asteptam in sectiunea de comentarii de pe Facebook cu propuneri si denumiri de PARTIDE TECH!

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

4 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button