MORE

Parolele sunt prea invechite, Google pregateste Project Abacus pentru Android

Google are de gand sa ofere utilizatorilor de Android o alternativa la a tine minte parole infinite, sub forma lui Project Abacus.

Proiectul a fost dezvaluit inca de anul trecut, dar abia acum compania a dezvaluit ca se indreapta in sfarsit catre o dezvoltatori, care il vor putea implementa in aplicatiile lor. Project Abacus va intra in teste in cadrul mai multor institutii financiare foarte mari chiar de luna viitoare.

Cum functioneaza sistemul? Probabil intr-un mod care nu are sa va fie tocmai pe plac daca tineti la intimitatea voastra. In locul unei parole, Project Abacus se bazeaza pe un sistem de incredere care verifica identitatea utilizatorului pe baza anumitor caracteristici care nu pot fi usor falsificate. Lucruri precum viteza de scriere, vocea sau chiar locatia utilizatorului. Asta inseamna ca Goolge trebuie sa stie aceste informatii, pentru a le avea in baza de date, fiindca altfel nu va avea cu ce sa compare inputul utilizatorului pentru a-i oferi sau nega accesul.

Probabil va mai dura macar un an pana cand primele aplicatii care se folosesc de Project Abacus vor fi disponibila la scara larga. Asa ca aveti timp pana atunci sa decideti daca veti folosi mai departe parole care se intind pe kilometri, sau daca vreti ca telefonul sa va stie dupa cat de bine puteti canta.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button