MORE

Parlamentul European vs. Google – Google Search, monopol pe piata motoarelor de cautare in UE

La începutul acestei săptămâni, Parlamentul European a sugerat ca Google Search să fie desprins de alte părți ale afacerii, si ulterior Parlamentul a votat o rezolutie care consfinteste în mod eficient această intenție.

Mai exact, votul prevede că „piața de căutare on-line este de o importanță deosebită în asigurarea condițiilor de concurență în cadrul pieței unice digitale” , si invită Comisia Europeană ” sa previna orice abuz în comercializarea de servicii interconectate de către operatorii de motoare de căutare”. Teoretic acest lucru nu se aplică doar pentru Google, ci oricarui furnizor de motor de căutare.

Parlamentul European nu are autoritatea de a obliga statele membre să ia măsuri, ci mai degrabă sugereaza o directie de urmat autorităților de reglementare și factorilor de decizie politică. Google a refuzat sa comenteze.

Moțiunea a fost adoptată cu o majoritate de 384 de voturi la 174, si 56 de abțineri. Parlamentul European consideră că o economie digitală centralizata în UE ar putea valora aproximativ 260 de miliarde de € în plus pe an, dar crede în mod clar că poziția dominantă a lui Google pe piata ar putea amenința acest lucru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close