Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Parlamentul britanic cere reguli dure pentru Facebook

/
/
/
img

Conform unui nou raport depus în Parlamentul Marii Baritanii, Facebook nu mai este o companie capabilă să se reglementeze singură și are nevoie de o supervizare atentă pentru a nu dăuna intereselor publice și private din această țară. Potrivit celor de la The Guardian, Comisia pentru Cultură, Media și Sport cere guvernului britanic să adopte o legislație amplă care să reglementeze toate activitățile Facebook. Printre motivele care stau la baza acestei solicitări se numără insuficienta protecție a datelor și o atitudine „duplicitară” din partea CEO-ului companiei, Mark Zuckerberg.

Compania americană a combătut în repetate rânduri concluziile comisiei, potrivit cărora documentele din raport dezvăluie probleme de amploare. Facebook susține astfel că documentele acoperă doar o mică porțiune de timp și că nu dețin contextul relevant pentru modul în care compania a folosit datele. Unul dintre exemplele oferite este că Facebook s-ar putea să fi adunat date de apel de la utilizatori de Android, însă doar pentru sugestii de apelare și prioritizarea contactelor.

Același raport ar putea avea efecte și în alte segmente din mediul online, comisia solicitând o investigație independentă cu privire la implicarea unor interese străine în alegerile din Marea Britanie din 2014.

Dosarul poate servi ca bază pentru modificarea legislației, parlamentul britanic fiind chemat să ia măsuri pentru a reglementa funcționarea Facebook și pentru modificarea normelor în vigoare atunci când vine vorba de anunțuri electorale.

Sursa

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This div height required for enabling the sticky sidebar