PC&Consoles

Pariurile de la CS:GO au bagat Valve in necaz

Daca ati vizitat diverse site-uri care va permit sa folosit skin-uri de CS:GO pentru a paria pe meciuri, atunci am o veste proasta, sunteti unul din motivele pentru care Valve este acum dat in judecata.

Un individ numit Michael John McLeod a initiat un proces de tipul Class Action impotriva dezvoltatorului de jocuri, ceea ce inseamna ca nu o face doar in numele sau, ci in numele tuturor celor care au fost afectati. Afectati de ce, va intrebati? De faptul ca Valve sprijina/ignora existenta/permite tacit/faciliteaza existenta unui fenomen de pariuri ilegale la care participa cu buna stiinta si minorii. Chiar daca pentru pariuri erau folosite doar skin-uri de arme, acestea pot fi foarte usor monetizate, la nivel functional fiind acelasi lucru ca jetoanele de la cazinouri.

Din moment ce pariurile sunt o chestiune nu tocmai in totalitate legala in anumite parti din lume, cum ar fi SUA, Valve s-a trezit acum cu un proces pe cap. Ar fi fost mai logic sa fie trasi la raspundere cei care chiar opereaza serviciile de pariat, dar din moment ce sunt multe si nici unul nu ar functiona daca Valve ar impiedica accesul strain la anumite parti din inventarul de Steam.

Nu se stie ce fel de rezultat va avea acest proces, dar faptul ca acum termenul de „pariuri ilegale” a fost pus chiar langa Valve, compania probabil va incerca de la sine sa remedieze in vreun fel situatia, pentru a se proteja pe termen lung.

[VG24/7]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button