Știri ITGamingRSS PaginaDeMedia

Parintii recunosc ca tinerii petrec prea mult timp in jocurile video

Un studiu al Universitatii din Michigan, Statele Unite arata ca o majoritate covarsitoare de 86% dintre parinti au fost de acord cu faptul ca tinerii pierd prea mult timp in jocurile video. Acelasi chestionar a dezvaluit si faptul ca 41% dintre baieti si 20% dintre fete se joaca zilnic.

Peste jumatate dintre parintii chestionati sustin ca fii si fiicele acestora petrec cel putin trei ore pe zi jucandu-se. In acelasi timp, 78% dintre parinti cred ca odrasla lor se joaca cel putin la fel de mult ca si alti copii.

Chiar daca multi parinti cred ca jocurile video pot fi benefice pentru tineri, tot acestia sunt constienti si de impactul negativ pe care il au acestea asupra copiilor. Parintii ar trebui sa acorde mai multa atentie copiilor si sa le observe comportamentul atunci cand se joaca si chiar sa le impuna limite rezonabile pentru a reduce impactul asupra somnului, familiei si a abilitatilor de relationare, cat si a performantei la scoala.

Mott Poll, Co-Director in cadrul Universitatii din Michigan

Jocurile video sunt facute astfel incat sa incurajeze longevitatea sesiunilor de gaming in randurile tinerilor prin intermediul sistemelor de premiere si a feedback-ului legat de timpul jucat. Unii adolescenti, in special cei cu probleme legate de atentie, ar putea fi expusi feedback-ului pozitiv pe care unele jocuri il ofera atunci cand petrec mult timp in acestea.

jocuri VR

In acelasi timp, peste o treime dintre parinti sunt de acord cu ideea ca jocurile video au un efect negativ asupra performantei la scoala deoarece timpul dedicat studiilor si temelor devine din ce in ce mai scurt, pe masura ce timpul acordat jocurilor creste. Aceste rezultate arata ca parintii ar trebui sa impuna anumite limite pana cand tinerii nu vor intra in ceea ce se numeste starea de „mindless gaming”.

Personal cred ca timpul petrecut in jocurile video ar trebui foarte bine dozat si chiar si eu am o problema cand vine vorba de timpul liber si modul in care il petrec. Cateodata ma gasesc spunand ca o sa mai „bag doar un meci” ca mai apoi, dupa ce trec cateva ore, sa-mi dau seama ca s-a cam terminat ziua si inca nu mi-am ridicat fundul din scaun. Voi ce parere aveti? Copiii vostri, sau voi, petrec prea mult timp in fata ecranului jucandu-se?

Reuters

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button