PCȘtiri ITTECH

Părinții memoriei 3D XPoint se despart

Memoria de tipul 3D Xpoint este cu adevărat o minunăție în ceea ce privește performanța, comparabil cu NAND-ul cel de zi cu zi. Tehnologia a fost dezvoltată în cadrul unui efort colaborativ dintre Intel și Micron, companii care în acest moment anunță că nu vor mai colabora de acum înainte pe acest domeniu.

Nu înseamnă că 3D Xpoint este mort. A doua generație a fost deja pusă la punct, iar Intel și Micron vor lucra independent la tehnologie pentru a o putea mula mai bine propriilor produse. Asta mă duce cu gândul la posibilitatea că soluțiile de stocare bazate pe 3D Xpoint să devină ceva mai diverse în următorii ani. Dacă vor fi mai ieftine este cam discutabil, din moment ce ambele companii vor continua să împartă aceeași fabrică unde acest tip de memorie este produs.

Prețurile probabil nu vor scădea până când vor fi mai multe uzine, deținute de companii multiple, capabile să creeze XPoint. Sau, poate Intel și Micron vor începe să se lupte pentru aceleași segmente din piață, ducând la ceva competiție pentru prețuri.

Când generația a treia va sosi, cu siguranță vom vedea ceva mai multă variație, deoarece memoria va fi dezvoltată pe căi diferite.

[The Register]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button