TECH

Isteria Pokemon GO a ajuns prea departe! Parintii au inceput sa isi numeasca copii dupa personaje din joc

Pokemon GO este un fenomen international fara doar si poate, dovada milioanele de jucatori si popularitatea jocului de mobil. Iar asta in general se materializeaza in cativa parinti extrem de captivati de joc, obsedand asupra francizei am putea spune, acestia numindu-si odraslele dupa pokemonii preferati.

Acum daca acei copii isi vor schimba legal numele din Squirtle sau Machamp nu se stie, poate acestia chiar isi vor purta numele cu mandrie, totusi nu este o practic atat de nemaiîntâlnită.

Bine, cand discuti de un joc atat de popular, nebunia poate ajunge la limite intolerabile, unii parinti fiind un pic cam prea implicati in vanarea de pokemoni. Chiar si asa, discutam despre o franciza extrem de populara, cu zeci de milioane de jucatori de toate varstele, atat pe mobile, cat si pe Nintendo DS si platformele mai vechi, deci intr-un fel intelegem comportamentul.

Pe de alta parte, blog-ul BabyCenter anunta ca o o serie de personaje din Pokemon GO au explodat in popularitate, nume precum  Evee, Onyx si Roselia avand o crestere de 1394 de locuri in topul numelor populare si cu doar 5986 de locuri fata de anul trecut.

BabyCenter afirma ca intr-un sondaj de opinie recent, mai bine de 50% dintre proaspetele mamici sunt jucatoare de Pokemon GO, explicand popularitatea numelor. Acum trebuie doar sa asteptam linistiti in banca noastra o serie de noi strumfi cu nume … oarecum interesante. Cel putin pana cand unul dintre ei nu ajunge senator sau poate chiar presedinte. Ganditi-va cat de amuzant ar fi sa auzim undeva la stiri: „Presedintele Americii, Pikachiu Smith tocmai a aterizat pe aeroportul Otopeni”, moment in care telespectatorii vor izbucnii in ras mai mult ca sigur. Asta sau vor face o plecaciune adanca, dupa ce Pokemon Go devine o religie oficiala, iar cei astfel numiti vor fi considerati sfinti.pokemon go

Imi pare rau mamici din intrega lume, dar cu un nume ca Pikachiu … nimeni nu te poate lua in serios. Doar un gand efemer.

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button