MORE

Parintele SMS-ului – Matti Makkonen s-a stins din viata la varsta de 63 de ani

Putem numi aceasta stire un omagiu adus omului care a inventat SMS-ul, Matti Makkonen, SMS-ul este acel serviciu despre care unii inca n-au invatat ca atunci cand conduci, ochii trebuie sa fie la drum, nu la ecranul telefonului. Tehnologia din spatele sau nu a evoluat atat de mult din 1984 pana acum, ea bazandu-se inca pe fundatia finlandezului Makkonen,  care pe atunci cauta investitori printre furnizorii de telefonie mobila.

Cu toate astea, trebuie sa amintim si faptul ca Makkonen a fost un tip modest, care nu si-a purtat laurii cu trufie, impartindu-si gloria inventiei si cu alti participanti la proiect: Friedham Hillebrand a dezvoltat spre exemplu SMS-ul format din 160 de litere in 1985 –  Cu toate astea, fundatia, dupa cum am spus, ii apartine lui Matti Makkonen.

Influenta si munca lui Matti Makkonen a ajuns prin cele mai nebanuite locuri, el fiind indirect responsabil pentru platformele de micro-blogging, dintre care cea mai de succes este Twitter, cu a sa limita de 140 de litere, o amintire a zilelor in care trebuia sa fii inventiv pentru a transmite un mesaj. Munca depusa de Matti Makkonen a atins milioane de vieti, asa ca, acum, dupa decesul acestuia, sa nu ii plangem plecarea, ci sa ii sarbatorim viata!

Articole asemanatoare

Back to top button