PC&Consoles

Paradox Interactive va fi cotat la bursa

Paradox Interactive, una dintre cele mai mari companii private de jocuri din lume, va fi cotata la piata bursiera de anul acesta.

Timp de 17 ani, compania s-a aflat in proprietatea unui grup foarte restrans de oameni, cum ar fi CEO-ul sau, Fredrik Wester, care detine 39% din Paradox. In tot acest timp, compania a produs si publicat jocuri interesante, care doar ocazional au avut probleme severe, dar au fost treptat adresate. Una din victoriile cele mai mari pe care le-a avut Paradox a fost transformarea genului Grand Strategy dintr-o nisa ignorata de magazine intr-un gigant cu milioane peste milione de vanzari. Iar Paradox a putut face asta pentru ca nu a fost interferenta la modul in care functioneaza compania din partea actionarilor.

Cotatia la piata bursiera va intra in efect pana la mijlocul acestui an, Paradox declarand ca nu sunt cautati oameni care sa scoata profit peste noapte, ci mai mult parteneri pe termen lung, iar angajatii si fanii jocurilor pe care le produc vor fi prioritatea.

Paradox Interactive va fi cotat la piata bursiera pentru ca are nevoie de bani pentru a se extinde, compania deja cheltuind o avere pe achizitia studioului White Wolf de la CCP, pentru care are planuri mari. Se estimeaza ca valoarea companei Paradox este in jur de 230 de milioane de euro.

Fredrik Wester nu a putut oferi mai multe detalii despre procesul de tranzitie catre o companie cotata la piata bursiera, dar a avut urmatoarele lucruri de spus, pe Twitter.

[Digital.di.se]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button