GamingPC&ConsolesTech&IT

Paradox Interactive anunță o platformă de modding pentru PC și Xbox One

Paradox Interactive, compania celebră pentru jocuri a căror terminare necesită ani de zile, anunță ceva neașteptat. Nu încă un joc despre bărci, ci o platformă dedicată modificărilor pentru jocuri. Una care este disponibilă chiar acum atât pe PC, cât și pentru Xbox One.

Momentan, singurul joc de pe această platformă este Surviving Mars, dar are deja vreo 30 de mod-uri care pot fi folosite fie pe PC, fie pe Xbox. Accesarea lor necesită autentificare în contul de Paradox pe care ar trebui să îl aveți, din moment ce jocurile lor tind să aibă un lansator în care puteți da log-in înainte de a începe.

Platforma aceasta reprezintă o îmbunătățire considerabilă în ceea ce privește suportul pentru mod-uri de pe Xbox One, din moment ce creatorii lor nu vor fi obligați să aibă ia legătura direct cu Microsoft pentru aprobarea și certificarea fiecărui mod.  Totul va fi organizat prin intermediul platformei.

Astfel, creatorii de modificări sunt încurajați să se folosească din plin de această nouă opțiune, deoarece nu implică vreun fel de cost, nu încearcă nimeni să le vândă creațiile, iar mod-urile lor pentru varianta de PC a jocului vor fi disponibile și pe consola fără vreo bătaie de cap suplimentară.

Iar pe PC, nu contează dacă aveți jocul de pe Steam, GOG, sau de la un alt magazin, platforma este făcută să funcționeze cu orice variantă, iar cu timpul se va extinde pentru a include mai multe jocuri.

Crearea platformei a mers puțin și pe ideea că deși Steam Workshop este o chestie grozavă, servește doar jocurile de pe Steam, sau doar varianta lor de pe Steam, în timp ce platforma făcută de Paradox va suporta orice variantă a jocurilor.

[Gamesindustry]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button