Știri ITTECH

Papua Noua Guinee va interzice Facebook pentru o lună

Rețeaua de socializare Facebook a tot fost criticată în ultimele luni despre modul în care tratează datele utilizatorilor, Mark Zuckerberg în sine făcând vizite în fața a diverse comisii de pe glob. Iar în unele colțuri din lume, chiar i s-a pus gând rău rețelei.

Autoritățile din Papua Noua Guinee anunță că vor suspenda funcționarea rețelei de socializare pentru o lună de zile, ca un soi de experiment pentru a vedea cum se vor propaga în absența sa lucruri precum știri false. Guvernul mai vrea să se folosească de timpul acesta de „răgaz” pentru a identifica oameni ce se ascund în spatele unor conturi false, permițând apoi utilizatorilor cu identități adevărate să folosească rețeaua cu responsabilitate. Cel puțin asta este motivația oficială.

Pe cât de interesant ar fi acest experiment de urmărit, există o problemă masivă din start. Aproximativ 12% din populația țării are acces la internet, așa că nu este tocmai ceva menit să împiedice un val de știri false care periclitează securitatea națiunii. În schimb, se speculează că ar fi mai mult un experiment pentru a vedea cât de ușoară poate fi întreruperea serviciului în așa fel încât Facebook să poată fi dezactivat pe viitor fără prea mult efort.

[Tom’s Hardware]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button