Tech&ITȘtiri

Pantone a introdus un paywall pentru culorile lor, dar BenQ vine cu soluția

Artiștii grafici au acum soluții pentru abonamentul Pantone

Nu mai este o noutate faptul că Pantone, un nume sinonim cu acuratețea culorilor pentru creatorii de conținut și nu numai, a ridicat un zid mare cât cel chinezesc pentru utilizatorii suitei Adobe. Practic, dacă vrei să folosești acest standard, va trebui să plătești un abonament lunar companiei.

Ca o scurtă recapitulare, totul a început când mai mulți utilizatori au deschis diferite fișiere în Adobe Creative Cloud (unele dintre aceste fișiere erau vechi de 20 de ani!) și au descoperit că majoritatea culorilor din imagine sau din proiect erau înlocuite cu negru.

Desigur, această mișcare va aduce companiei Pantone foarte mulți bani. Dar asta mai înseamnă și că destul de mulți utilizatori au ales să ia drumul lui Jack Sparrow și să pirateze culorile sau să găsească și alte soluții care mai de care mai inventive pentru a ocoli paywall-ul Pantone

Dar dacă vrei o soluție mai sigură și oficială, uite că BenQ sare în ajutorul tău. Producătorul tocmai a anunțat extinderea parteneriatului său pe termen lung cu Pantone. Această colaborare va oferi noilor utilizatori de monitoare profesionale din seria DesignVue PD și PhotoVue SW un abonament premium gratuit pentru un an la platforma digitală Pantone Connect, serviciul de care ai nevoie ca să te asiguri că tonurile și nuanțele culorilor sunt ce trebuie.

Parteneriatul dintre BenQ și Pantone a început în anul 2015, când BenQ a fost primul brand de monitoare profesionale din lume care a primit o certificare Pantone Validated – un simbol de încredere al fidelității culorilor pentru consumatorii care cumpără ecrane și imprimante. De atunci, BenQ a produs mai multe monitoare Pantone Validated decât orice alt producător din lume. În plus, BenQ a devenit primul producător de monitoare din lume care a obținut Pantone SkinTone Validated, care redă cu acuratețe 110 tonuri de piele.

Revenind la Pantone Connect, acesta asigură consecvența și acuratețea culorilor pentru advertising, modă și design de produs, oferind acces exclusiv și complet la peste 15.000 de culori Pantone. Aceasta include funcții care permit designerilor și altor creatori de conținut digital să partajeze palete și să colaboreze cu echipa lor, cu clienții și nu numai.

Pe lângă faptul că pot fi partajate în cadrul structurilor de echipă, Pantone Connect permite salvarea și stocarea sigură a culorilor în cloud, accesarea acestora de oriunde și utilizarea lor în toate programele de design Adobe. Abonamentul gratuit de un an la Pantone Connect Premium (în valoare de 89,99 euro) va fi disponibil până pe data de 30 septembrie 2023, iar mai multe detalii poți afla de aici.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Back to top button