RSS PaginaDeMediaTECHTech&IT

Panasonic anunță camera Lumix FZ1000 II

Fanii camerelor mirrorless de tipul bridge cu siguranță au auzit de Panasonic Lumix FZ1000. Era o cameră bunicică la vremea sa, fiind înlocuită după ceva vreme de Lumix FZ2000, ce în esență era cam același lucru, dar orientat mai mult pe filmare.

Compania a dezvăluit că seria aceasta va continua, însă nu cu un FZ3000, ci cu FZ1000 II. De ce această denumire? Probabil din același motiv pentru care Sony se află acum la RX10 IV în aceeași categorie de camere mirrorless de tipul bridge.

Noul model de la Panasonic vine tot cu un senzor de 20 de megapixeli de un inch, ca generația anterioară, dar care se folosește de tehnologie nouă. Senzorul promite performanță mai bună în condiții de lumină scăzută, precum și abilitatea de a captura până la 12 cadre pe secundă la foc continuu. Camera mai poate înregistra 4K la 30 de cadre pe secundă. Este vorba de 4K standard, adică 3840×2160, nu 4K cinematic. Ecranul său continuă să fie rotativ, iar vizorul electronic continuă să fie un OLED destul de bun.

Obiectivul de pe Panasonic FZ1000 II este tot unul fix, pentru că altfel nu ar fi o cameră bridge, este tot un Leica cu zoom, mergând de al 25 la 400mm, la fel ca cel anterior. Poate totuși se va folosi de această dată sticlă de calitate ceva mai bună, FZ2000 fiind criticat aspru la acest capitol pentru pierderea detaliilor fine.

Camera are un design ușor îmbunătățit față de predecesorul său, cu câteva butoane plasate mai la îndemână, dar ducând lipsă de filtrele ND de la FZ2000. Faptul că are un preț de doar 900 de dolari duce cu gândul la posibilitatea că va exista și un FZ2000/2500 II anunțat, probabil anul viitor. Nu de alta, dar FZ2000 era capabil de înregistrare la 4K cinematic și încă mai are un preț mai mare decât va avea FZ1000 II.

Camera cea nouă va sosi pe piață în luna martie.

[Engadget]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button