TECH

Panasonic GH5 – 4k cinema la pret accesibil

Panasonic GH5 este o camera pe care am vazut-o Photokina si am ramas impresionati de ceea ce ne aducea acest form factor compact la un pret foarte bun.

Pe partea software evident a mai fost de lucru, insa in luna Septambrie, acesta a primit o actualizarea la versiunea 2.0, care aduce functii noi, extrem de interesante, care ne fac sa ne gandim la achizitionarea unui astfel de aparat.

Noua versiune de firmware ne aduce inregistrare cu 400Mbit/s ALL-I in 4K 10bit 4:2:2 si „Open Gate” High Resolution Anamorphic la o rezolutie de 4992 x 3744 pixeli. Pe partea de colorizare avem acces la Hybrid Log Gamma pentru a putea realiza clipuri HDR. Focalizarea automata a primit si ea cateva imbunatatiri, pe langa alte mici bug-uri care au fost rezolvate.

Modul „Open Gate” High Resolution Anamorphic este o aditie care lipseste de pe majoritatea camerelor din aceasta gama de pret, el gasindu-se pe camere profesionale scumpe. Acest mod utilizeaza toti cei 18MP ai senzorului pentru a filma, in loc de 8MP cum este in cazul filmarii 4K. Pe langa filmarea 4K 10bit in codec ALL-I, avem si acces la filmare in HDR gratie Hybrid Log Gamma. Acest mod ofera un dynamic range maxim in timpul filmarii si o calitate mult mai mare decat in mod normal, dar evident aveti nevoie si de un ecran capabil sa redea continutul HDR.

Filmare cu codecul ALL-I ofera un aspect cinematic imaginii, cu o gama larga de culori, fara degradare in urma colorizarii. Acest bitrate abia daca se mai regaseste tocmai pe FS7 Mark 2, care are un pret de 35,504LEI, in timp ce GH5 costa 7,890 LEI, evident discutam doar despre body fara obiective. ALL-I necesita mai putina procesare, fata de modul 10bit IPB si in acelasi timp puteti renunta la ProRes, codecurile fiind foarte aproapiate ca si calitate. Sony ofera filmare la 240Mb/s in 4K 10 Bit pe FS7 Mark 2, in timp de GH5 suporta pana la 400Mb/s.

GH5 vine in format de aparat foto cu valente cinematografice si nu dezamageste la nici un capitol, acesta fiind evident un upgrade major fata de GH4. Performanta in lumina scazuta a fost imbunatatita; in timp de GH4 avea probleme cu zgomotul de imagine chiar si la ISO 800, GH5 se descurca bine pana la ISO 3200, iar zgomotul care apare este unul cinematic, pe care unii regizori chiar il aplica digital pentru a oferi un aspect mai filmic imaginii.

Panasonic GH5 este o alegere excelenta pentru cei care doresc o camera de filmat in body de camera foto si evident un alt aspect este pretul bun cerut pentru functiile oferite.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button