TECH

Panasonic GH4 4K – Una dintre cele mai apreciate camere 4K ale momentului!

-Panasonic GH4 este una dintre cele mai apreciate camere capabile de filmare 4K ale momentului! O prezentare detaliata realizata impreuna cu westbuy.ro.

Panasonic DMC-GH4 este din punct de vedere al designului similar cu modelul anterior, DMC-GH3, insa exista bineinteles diferente notabile precum includerea unui viewfinder Oled de 1024 x 768, capabil de rezultate de 2 ori mai bune. Sub carcasa din aliaj de magneziu, falimiara deja ultilizatorilor, regasim adevaratele modificari si imbunatatiri iar headline-ul acestora este reprezentat de capabilitatea de inregistrare 4K in-camera, adica interna. Acest produs hybrid reuseste spre deosebire de produsele concurente de pe piata sa inregistreze pe memorii tip SDHC in rezolutii DCI 4K (adica la 4096×2160), dar si UHD 4K (3840×2160). Evident au ramas disponibile si rezolutiile clasice Full HD , HD si SD, aparatul fiind capabil de viteze de scriere de pana la 200mbps, unde fiecare frame este tratat separat  in timpul compresiei. Codecurile folosite sunt AVCHD, AVCHD Progressive, MP4 si MOV. Acest aparat are functie multisystem ce permite utilizarea sa in pal sau ntsc si aditional un preset de 24fps pentru modul cinema.

GH4 este dotat cu montura MFT ( micro four thirds ) si sensor MOS cu o dimensiune fizica de 17,3 x 13 mm. Functia de autofocus lucreaza excelent comparativ cu alte modele, putand focusa cu o viteza de 0,07 secunde, folosindu-se de servo-mecanismele din interiorul lentilei. De asemenea si stabilizatorul de imagine OIS prezent pe diferite lentile cum ar fi lumix 12-35 f 2.8 lucreaza foarte bine. Este important sa mentionam si noua functie DFD, tot pentru focus, ce se ajuta de zonele neclare pentru a masura distanta pana la subiect.

Regasim si functile specifice videoului professional cum ar fi focus assist sau zebra. Tot in aceasta categorie de functii profesionale se incadreaza setarile gamma cinelike pentru a obtine tonuri specifice imaginii de film. Camera benficiaza de o unitate aditionala optionala ce o aduce o serie de intrari si iesiri profesionale pentru semnalul video, linie audio profesionala sau alimentare cu energie. Acest model este accesibil si pentru publicul consumer din perspectiva pretului si performantelor oferite.

Amintim ca in anul in curs Panasonic DMC-GH4 a castigat premiul EISA pentru cel mai bun produs 2014-2015 si premiul TIPA pentru cea mai buna camera hybrid photo/videosi aprecierea site-urilor si revistelor de specialitate. Aparatul este dotat si cu conexiune wifi si tehnologie NFC pentru controlul de la distanta de smartphone sau tableta prin intermediul aplicatiei Panasonic Image App.

Produsul este disponibil pe westbuy.ro! 

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button