TECH

Panasonic DC-GX800 Review – O camera foto compacta, dar cu senzor mare si filmare 4K!

Panasonic DC-GX800 reprezinta cel mai compact aparat din gama companiei, care permite schimbarea obiectivului. La pachet acesta se vinde cu un obiectiv 12-32mm, un zoom compact care face o treaba excelenta. Aparatul iese in evidenta datorita filmarii 4K la 30 de cadre pe secunda si focalizarii rapide.

O camera foto compacta si performanta pentru a face poze in vacanta, iar meniul lui Panasonic DC-GX800 este suficient de simplu incat sa poata fi utilizat de catre oricine. Ecranul rabatabil ofera posibilitatea de a realiza fotografii de tip selfie, de asemenea avem si un mod dedicat care imbunatateste calitatea pielii si ofera un efect de slabire.

Modul Inteligent Auto este bun, dar incearca sa mentina valoarea ISO cat mai mica si sa creasca timpul de expunere in conditii de lumina scazuta. Odata cu cresterea timpului de expunere trebuie sa aveti grija la ce miscari realizati, deoarece sunt sanse mari ca poza sa iasa blurata. Pentru a combate acest efect va recomandam utilizarea blitului, care va trebui ridicat manual.

Daca doriti sa fotografiati obiecte in msicare va recomandam sa activati modul Sport/Action, acest mod va incerca sa optimizeze automat setarile de expunere pentru a obtine o declansare cat mai rapida. Din fabrica Face Detection este pornit automat, iar functia este extrem de utila cand aveti chipuri in cadru, astfel focalizarea nu se va pierde pe alte obiecte din imprejurimi. Focalizarea automata este suficient de rapida datorita celor 49 de puncte de autofocus, dar acestea au tendinta de a focaliza pe cel mai apropiat obiect central.

Majoritatea utilizatoriilor cu siguranta vor lasa camera asa cum este din fabrica, prin urmare camera va fotografia JPEG, dar va recomandam sa fotografiati in mod RAW si sa editati fotografiile pentru a obtine o calitate superioara a imaginii. In modul JPEG sunt disponibile 7 optiuni de calitate si 22 de filtre creative.

Sensorul are o dimensiune de 4/3 de tip MOS cu o rezolutie de 16MP. Acesta este suficient de luminos, dar daca se opta pentru o rezolutie mai mica, castiga si mai mult pe partea de luminozitate. Oricum 16MP este o rezolutie foarte mare pentru oricine, chiar si pentru ecranele 4K care are o rezolutie de 8MP. Modul 4K Photo poate realiza poze cu 30 de cadre pe secunda. In modul normal la rezolutie de 16MP cu focalizare continua beneficiati de un burst la 5 cadre pe secunda.

Ecranul rabatabil de 3 inch are 1.04Milioane de puncte si evident este de tip touch. Ecranul se poate rabata la 180 de grade si astfel aveti un preview excelent din parta frontala a camerei daca realizati selfie-uri. Pentru transferul rapid al datelor pe alte dispozitive puteti utiliza conexiunea WiFi.

In concluzie acest aparat mirrorless este excelent deaorece ofera in primul rand filmare la rezolutie 4K, lucru absent la restul aparatelor din aceasta gama de pret, Panasonic DC-GX800 fiind disponibil la 2500LEI cu tot cu obiectiv.

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button